Prijava

Vaša prijava

Imamo reprezentativca! Čabraja iz Gorice na Euro, u lov na Tokio


Vidjet ćemo kako će sve završiti, ipak su tu dvojica viška, pitanje je tko će otpasti na kraju, jer ipak smo tu četvorica na lijevom beku, ali svakako je lijepo što sam dobio priliku, što sam tu, govorio je Marijan Čabraja (22) u jednom neformalnom razgovoru, tamo negdje kod terase Pevecova lounge bara na stadionu.

Upravo je Nenad Gračan, izbornik U-21 reprezentacije, bio objavio prošireni popis za Europsko prvenstvo u Italiji i San Marinu (16. – 30. lipnja), Čabraja nije mogao ni želio sakriti sreću i zadovoljstvo, ali dala se primjetiti i velika doza skepse. Ispred njega su ipak bili Borna Sosa, igrač Stuttgarta, pa prvotimac Rijeke Petar Mamić, Hajdukova mlada zvijezda Domagoj Bradarić… A onda je stigla prva loša vijest za reprezentaciju, ali dobra za Čabrajine šanse da ode na Euro. Zbog ozljede je otkazao Petar Mamić.

Kad je u četvrtak reprezentaciju odlučio napustiti i Duje Ćaleta-Car, zbog umora i iscrpljenosti, ali navodno i pritisaka iz njegova Marseille, sve je postalo jasno. Marijan Čabraja ide na Euro! Gorica je na Euru!

– Presretan sam što sam uopće pozvan, što mogu biti ovdje sa svim najboljim mladim igračima u Hrvatskoj. Spreman sam na bilo koju ulogu, što god izbornik odluči, ali naravno da bi bilo fantastično da dobijem priliku i na terenu pokazati što i koliko mogu. Moram još jedanput zahvaliti i svim mojim suigračima i stručnom stožeru iz HNK Gorice, bez njihove pomoći teško bih došao do ovoga – javio se s priprema Čabraja.

Konkurenti za poziciju na lijevoj strani obrane su mu Sosa, koji praktički cijele sezone nije ulovio ozbiljniju minutažu, te Bradarić, kojeg izbornik navodno vidi kao ofenzivniju opciju na lijevoj strani. Prilika bi, dakle, doista i mogla doći, a naš Čabi za nju će biti spreman.

– Umoran sam, nije lako sve ovo prolaziti nakon samo šest dana odmora poslije završetka prvenstva. Ali to je i normalno, ništa drukčije nije ni s drugim dečkima, kao ni s drugim reprezentacijama. Trenira se jako, intenzivno, no vjerujem da će nas stožer pripremiti na pravi način i da ćemo na Euro doći u najboljem mogućem izdanju – kazao je Čabraja.

Hrvatsku na Euru očekuje pakleno teška skupina, s Engleskom, Francuskom i Rumunjskom. Kad se zna da ova francuska reprezentacija po Transfermarktu ima veću vrijednost nego hrvatska A selekcija (?!), sve je više-manje jasno. Tu su dva igrača od 45 milijuna eura (Konate iz Leipziga i Aouar iz Lyona), dvojica od 30 milijuna eura (Upamecano iz Leipziga i Guendouzi iz Arsenala), Lyonov Moussa Dembele je na 27 milijuna, Mainzov Mateta na 22, Lyonov Tousart, ujedno i kapetan momčadi, na 20… Opaki su i Englezi, s Fulhamovim Sessegnonom, Maddisonom i Grayem iz Leicestera, a tu je i mladi lav iz Cityja Phil Foden, pa Wan-Bissaka, Solanke, Calvert-Lewin…

U takvoj konkurenciji, počevši od ogled s Rumunjima 18. lipnja na stadionu Serravalle u San Marinu, Čabraja i društvo lovit će ulazak u polufinale, koje vodi na Olimpijske igre sljedeće godine. Izazov je ogroman, prilika je ovo kakvu ne dobiju mnogi, ali ona je pred Marijanom Čabrajom. Hrvatskim reprezentativcem iz redova HNK Gorice… Kako to dobro zvuči!