Prijava

Vaša prijava

Gradonačelnik primio najbolje učenice i učenike


Gradonačelnik Dražen Barišić ugostio je najbolje goričke osnovnoškolce i srednjoškolce. Među njima je bilo bivših, ali i budućih oskarovaca. Fran Babić jedan je od njih. Prošle godine osvojio je jedan, a ove godine ga očekuju dva Oskara znanja. Na državnom natjecanju iz informatike osvojio je prvo i drugo mjesto, dok je na državnom natjecanju iz fizike osvojio drugo mjesto, a na državnom natjecanju iz matematike osvojio je osmo mjesto. Upitali smo ga što ga motivira, jer ovakvih sjajnih rezultata ne bi bilo bez odricanja i upornosti.

– Volim se natjecati i učiti, tako da mi nije teško pripremati se za nastupe. Smatram da će se moj trud isplatiti, naročito u nastavku obrazovanja, ali i u životu uopće. Namjeravam upisati MIOC, a nakon toga želja mi je upisati FER ili PMF – rekao nam je Fran, učenik 8. razreda Osnovne škole Eugena Kumičića.

Sa svojim mlađim kolegom složila se i Ana Varivoda maturantica Ekonomske škole Velika Gorica. Iako je tijekom svog obrazovanja trebala pomoć asistentice u nastavi, to je nije spriječilo da sva četiri razreda prođe s odličnim uspjehom.

– Ponosna sam jer četiri godine truda i odricanja urodila su plodom. Vrijedilo je i mislim da se isplati učiti jer se to na kraju ipak prepozna. Nakon mature, želim upisati Filozofski fakultet, smjer Pedagogija i to mi je prvi izbor – objasnila nam je Ana.

Ponosan na vrhunske rezultate svojih mladih sugrađanki i sugrađana bio je i gradonačelnik Dražen Barišić.

– Velika Gorica ima svjetlu budućnost kada govorimo o našim mladin ljudima. Sve ono što radimo u obrazovanju, radimo kako bi osigurali što bolje i kvalitetnije uvjete našim mladim sugrađanima. Ove godine uložit ćemo 40-tak milijuna kuna u obnovu naših škola, a nećemo stati dok energetski ne obnovimo sve naše škole. Rezultati koje naši učenici ostvare na natjecanjima znanja u zemlji i inozemstvu su sve sjajniji, ali mi imamo sjajne rezultate i u sportu, vatrogastvu, kulturi i u znanstvenoj zajednici. Ukupno gledajući, mi u Velikoj Gorici imamo jedan visoki standard, a posebno nam je drago kada vidimo da su i rezultati naše djece na tom nivou – rekao je gradonačelnik.

Galerija fotografija