Prijava

Vaša prijava

Zaredale se provale u kuće i stanove


Ponovno su se zaredale provale u obiteljske kuće i stanove na području Velike Gorice – doznajemo od Nike Kuzmenovića iz goričke policije.

U razdoblju od 15. do 27. veljače provaljeno je u obiteljsku kuću u Podbrežnici. Nepoznati počinitelj iz kuće je ukrao veću količinu zlatnog i srebrnog nakita u vrijednosti oko 40 tisuća kuna.

Također, 22.veljače provaljeno je u stan u Tomaševićevoj ulici. Provalnik je iz stana 20-godišnjaka ukrao oko 15 tisuća kuna u raznim apoenima. Isti dan provaljeno je još u jedan stan na istoj lokaciji, no srećom po vlasniku ništa nije otuđeno.

Na meti provalnika se našao i stan u Kolarevoj ulici. Nepoznati počinitelj iz stana 69-godišnjakinje ukrao je muški ručni sat u vrijednosti od 500 kuna.

Iz skladišta pored trgovine Mini market u Kosnici ukradene su plinske boce. 23.veljače u kasnim noćnim satima u razdoblju od samo deset minuta, lopov je ukrao 7 plinskih boca.

Da više nije najsigurnije šetati ulicama grada pokazao je slučaj drske krađe ženske torbice. Naime, 35godišnju Velikogoričanku dok je šetala Šenoinom ulicom sa dvoje malodobne djece, na biciklu je sustigao nepoznati počinitelj i pokušao joj istrgnuti torbicu. Kako joj ne bi ukrao torbicu, žena ju je primila još čvršće tom prilikom lopov je pao sa bicikla. No borba je i dalje trajala dok nije uspio u namjeri. Sat vremena nakon, ukradena torbica sa svim stvarima pronađena je odbačena u Kurilovcu. Falilo je samo 50 kuna.

Kuzmanović obavještava kako se radi o mlađoj osobi, oko 20 godina i srednje tjelesne građe, te moli građane ako imaju kakvih saznanja da jave policiji.

Kao što je na žalost već uobičajeno, tjedan nije prošao bez nasilja u obitelj, prijavljeno ih je njih četiri.


Županijsko natjecanje iz fizike