Prijava

Vaša prijava

Dupli program Gorice: Dvije utakmice, tri gola, eurogol, remi i pobjeda


U trenutku kad je dogovoreno da će HNK Gorica ove srijede odigrati dvije utakmice u istom poslijepodnevu, ideja je bila da svi igrači u kadru dobiju punu minutažu, da u 90 minuta pokažu koliko su spremni točno deset dana prije početka prvenstva, otvaranja sezone protiv Intera na domaćem terenu. U međuvremenu je trener Sergej Jakirović zbog nediscipline iz momčadi udaljio Rumunja Deaconua, reprezentativac Čabraja nije se priključio zbog ozljede koljena, Nizozemac Suk nije se uspio oporaviti, na “bolovanju” je i dalje i Šroler, Miya se još nije vratio iz Ugadne, a još neka pojačanja se tek čekaju… I Jakir je u pomoć morao zvati juniore i kadete kako bi imao dovoljno igrača za dvostruki program.

– Želio sam svakome dati po 90 minuta, no ispalo je da je u toj prvoj utakmici zaigrala momčad koja sasvim sigurno više nikad neće biti zajedno na terenu. Hvala našim juniorima i jednom kadetu što su došli pomoći uslijed manjih problema koje imamo s kadrom. Iako smo pali u posljednjih pola sata, moram ih pohvaliti, jer do tog trenutka smo bili dobri, dečki su dali sve od sebe. I tu mi rezultat čak i nije bilo toliko važan – rekao je Jakirović komentirajući utakmicu protiv BH-prvoligaša Tuzla City, koja je završila 1-1, a igrali su Čović, Jovičić, novi Nizozemac Steenvoorden, Periša, Krizmanić, rekonvalescent Marina, Ganac Moro, igrač na probi Patrik Periša, pa onda i mladi Bakula, Zavalić, Braica, Žordić, Ćosić, Debijađi…

A gol je zabio Hrvoje Babec, igrač koji je na probi i koji je vrlo blizu toga da potpiše ugovor s Goricom. Riječ je o 19-godišnjaku koji je primarno zadnji vezni, može biti i stoper, a u ovom susretu bio je na polušpici. I pokazao da se i tu može snaći… Svakako zanimljiv potencijal, bivši kapetan mlade momčadi Metza i igrač čiji će se status riješavati sljedećih dana.

Dva i pol sata nakon početka prve, počela je i druga utakmica. U njoj je branio Kahlina, a igrali Musa, Ljubisavljević, Ćelić, Špičić, Maloča, Maslowski, Dvorneković, Mathiu, Ndiaye i Zwolinski, koji je i zabio prekrasan gol. S 20-ak metara, topovski, u rašlje golmana Kaposvara… Bio je to i jedini gol na utakmici, završilo je 1-0, a trener Jakirović imao je na nju druge poglede.

– U toj drugoj utakmici sve mi je bilo važno, budući da nije ostalo još puno vremena do početka prvenstva. Dobro smo se rastrčali, dolazi do izražaja i svježina, na kojoj ćemo u sljedećem razdoblju više raditi, a mogli smo i uvjerljivije pobijediti – komentirao je Jakirović.

Pripreme ulaze u posljednju fazu, sve misli polako se okreću toj utakmici protiv Intera, za koju će kao generalna proba poslužiti sudar sa srpskim prvoligašem Inđijom u subotu.

– Dosad se nismo previše bavili Interom, ali imamo dovoljno vremena da im se posvetimo. Prošle sezone smo se uglavnom mučili s njima, bile su to sve teške utakmice, a ništa drugo ne očekujem ni ovoga puta – kazao je Jakirović.