Prijava

Vaša prijava

Stižu novi investitori! Vijeće za prodaju zemljišta u Radnoj zoni Rakitovec


Kraće nego inače trajala je sjednica Gradskog vijeća u četvrtak, ali na njoj su donesene neke vrlo važne odluke za budućnost i razvoj Velike Gorice. Naime, pred vijećnicima se našla točka Prijedlog Odluke o prodaji nekretnina u vlasništvu Grada Velike Gorice u Radnoj zoni Rakitovec, prostoru namijenjenom za investitore svih vrsta.

– U gradskom vlasništvu je oko 34.000 četvornih metara zemljišta. Budući da nema zainteresiranih investitora za tako veliku površinu, ona je podijenjena na manje dijelove, budući da za takve parcele postoji interes. Gradskom vijeću predlažemo da se u prodaju krene po cijeni od 79,80 kuna po kvadratnom metru – pojasnila je Elizabeta Stipetić, privremena pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu.

Žučnih rasprava po tom pitanju nije bilo.

– Predlagali smo još davno da se mora unaprijed napraviti elaborat, vidjeti tko bi se čime bavio, koliko bi to bilo isplativo i postaviti neke rokove, ali tad je to odbijeno. Sad vidim da je ubačen uvjet da se u roku dvije godine prostor mora dovesti u funkciju, a to pozdravljam, jer ovako postoji mogućnost daljnje preprodaje, što smo željeli izbjeći – rekao je Mario Zdelar iz SDP-a.

– Šest godina je prošlo otkad su neka zemljišta prodana, a ništa se ne događa. Neizgrađeno je negdje oko 21 hektar, zato pozdravljamo ovu odluku i mi ćemo je podržati. Međutim, i dalje vjerujemo da bi bilo bolje to zemljište investitorima dati u najam, pod određenim uvjetima, primjerice da se zaposle Velikogoričani – nadovezao se njegov stranački kolega, dopredsjednik vijeća Damir Šimunić.

U ime grada odgovorio je pročelnik Domagoj Ilečić.

– Zemljište o kojem govorimo 2015. godine bilo je zakupljeno od strane jednog investitora, koji je potpisao predugovor s Gradom i trebao je raditi jednu tvornicu parketa. Međutim, zbog izvanrednih gospodarskih okolnosti  kod investitora, taj predugovor je otkazan. Srećom, ta će se zona vrlo brzo popuniti, budući da vlada velik interes – najavio je Ilečić.

Pojasnio je i kako je Grad već nekoliko puta tražio ustupanje državnog zemljišta u toj zoni, no dosad nije došao pozitivan odgovor. Oporbeni vijećnici pozvali su na upornost, sa željom da se to riješi na korist naše sredine, a na kraju priče prijedlog je usvojen s 21 glasom za i jednim suzdržanim.

Kao i najčešće u ovakvim prilikama, sudržan je bio Tomislav Jakovljević, koji je prvi put na Vijeću pojavio kao član nove stranke. Još na posljednjoj sjednici predstavljao je Živi zid, ali to više nije tako…

– Za riječ se javio vijećnik Jakovljević iz… Stranke Ivana Pernara, zar ne? – prozvao ga je pitanjem predsjednik Vijeća Neven Karas, na što je Jakovljević potvrdno kimnuo glavom.

– Stvarno? Nije više Živi zid? – čula su se pitanja s obje strane vijećnice, na što je Jakovljević odgovorio slijeganjem ramenima i smiješkom, pa su se nasmijali i svi vijećnici.

– Prolazim teške trenutke svoje političke karijere, nije lijepo da mi se smijete – opet sa smiješkom rekao je Jakovljević, što je izazvalo još malo smijeha u vijećnici, samim time i nešto opuštenije atmosfere…

Točka o kojoj je Jakovljević govorio bila je ona o zbrinjavanju pasa na području općine Orle, ali i potpisivanju aneksa ugovora s Veterinarskom stanicom Velika Gorica. Bez ikakve rasprave prošle su posljednje dvije točkne dnevnog reda, odluka o Prijedlogu Zaključka o potpisivanju Ugovora o upravljanju sportskim objektima između Grada Velike Gorice i Ustanove za upravljanje ŠRC-om Velika Gorica te odluka o Prijedlogu Zaključka o razrješenju i izboru člana u Odbor za društvene djelatnosti, nakon čega su svi vijećnici pozvani na zajednički ručak.

Sljedeći put vijećnici će se sastati na jesen, nakon godišnjih odmora.