Prijava

Vaša prijava

Rekreativno-hedonističko ljeto u Turopolju


Naše Turopolje obiluje kulturno – povijesnim spomenicima, narodnom baštine te očuvanim prirodnim krajolikom. Kao srce Turopolja – Velika Gorica, okružena je stoljetnim šumama, rijekama Odrom, Kupom i Savom, jezerima, te Vukomeričkim goricama.

Mnoštvo je tu pješačko-biciklističkih staza, što čini idealan prostor za biciklizam, kao i rekreativno druženje obitelji i prijatelja. Na prostoru grada, biciklisti mogu uživati u 35 kilometara uređenim biciklističkim stazama koje se protežu uz glavne gradske ceste i obilaznice, kao i u smjeru prema Velikoj Mlaki. U slikovitim predjelima koja okružuju Veliku Goricu ništa ne daje naslutiti da je vreva hrvatske metropole udaljena samo 15 kilometara. Pogledajte i 2 biciklističke rute na kojima uz rekreaciju možete upoznati prirodne ljepote, kulturno – povijesne i etnološke vrijednosti Turopolja. Vukovina – Poljana Čička – Bukevje – Veleševec – Kuče je prva ruta, dok je Pisarovina – Dvoranci – Bukovčak – Dubranec – Lukinić Brdo druga ruta.

Dobra ideja za kratki izlet zasigurno su i naša izletišta Ključić Brdo, Odranski ribič, rančevi Kurilovec i Cowboy, potom Etno kuća Novo Čiče. Turopoljski grunt Dianežević gostima ponosno pokazuje neke od čari turopoljskog kulinarstva – tehniku miješenja kruha i kako se nekada spremala zimnica. Želja im je pokazati kako se nekada u Turopolju živjelo. Sva izletišta smještena su u hladovini mirne prirode, svježeg zraka, uz fini domaći obrok i brojne aktivnosti za najmlađe. U slikovitim predjelima koja okružuju Veliku Goricu ništa ne daje naslutiti da je vreva velegrada udaljena tek nekoliko kilometara!