Prijava

Vaša prijava

Sportska nepravda u Maču: Kurilovec u 93. minuti ostao bez pobjede


Dva kola, dva boda. U najavi trećeligaške sezone nije izgledalo da će nogometaši Kurilovca ostati bez pobjede u prva dva ogleda, domaćem s Ponikvama i gostovanjem kod klub koji se zove Gaj Mače, novog trećeligaša. Čak su i iz redova drugih klubova označili Kurilovec ponajboljom momčadi u ligi, što je dobrim dijelom i potvrdilo prikazano na terenu u tih prvih 180 minuta sezone, ali – nema golova. I to je osnovni problem, glavni razlog zašto Kurilovec nakon dva kola nema četiri ili šest bodova, nego tek ova dva.

Bilo je tako protiv Ponikvi, s kojima su Kurilovčani, još umorni od sudara s Goricom u Kupu, odigrali 0-0, a bilo je tako i u Maču. Doduše, ovoga puta Kurilovec je zabio gol, držao sva tri boda u svojim rukama, a onda ga ispustio u samom finišu utakmice, doslovno u posljednjim sekundama. Gol za vodstvo zabio je Matej Kelava na dodavanje iskusnog Marina Matoša, sve što se događalo vodilo je prema tome da Kurilovec zabiti nakon toga još jednom, dvaput ili triput, ali nije se dogodilo. Umjesto toga, igrači trenera Perice Vidaka su promašivali zicer za zicerom, priliku za prilikom, a na kraju su za to i kažnjeni golom Cvrtile. Šest, sedam igrača Kurilovca bili su u tom trenutku u obrani, samo dvojica domaćih igrača su stigli pred gol, ali svejedno su nekako uspjeli ugurati loptu u mrežu. I čim su Kurilovčani krenuli s centra, sudac je označio kraj.

– Ma daj, pa niste vi za ovu ligu, prejaki ste vi za sve ostale, stvarno igrate fenomenalno… – stizali su komplimenti na račun igre Kurilovca od strane domaćih navijača i ljudi iz kluba, ali na kraju je sve to ostalo nepotvrđeno rezultatom.

Ovoga puta nedostajao je Juraj Spudić, koji je isključen u srijedu u utakmici pretkola Kupa Hrvatske, ali puno više od Spudića, iznimno važnog igrača u Vidakovoj koncepiji, nedostajao je realizator. Netko tko će sve te šanse pretvoriti u gol i kapitalizirati sve ono dobro što igra donese. Bez toga, bez prave realizacije, teško je računati i na visoke domete, za koje je Kurilovec kvalitetom koju prikazuje u igri apsolutno spreman. Super je ostaviti dobar dojam, pobrati komplimente, ali nogomet se ipak igra za golove…

U trećem kolu, sljedeće subote, Kurilovčani će imati novu priliku da dokažu da su ove prve dvije utakmice samo slučajnost, da su u stanju zabijati i puniti protivničke mreže, da mogu pronaći rješenje čak i u situaciji kad nema klasičnog gol-igrača, pakera koji je potrpati ono što mu momčad stvori. Protivnik će u novom izazovu biti Dugo Selo, i ponovno će Kurilovec dominirati i držati loptu, uz nadu da će se i po pitanju realizacije konačno otvoriti. I da će protivnici prestati slaviti po jedan bod osvojen protiv dominantnijeg i kvalitetnijeg protivnika.