Prijava

Vaša prijava

Zaprešić napravio zadnji korak prema kvalitetnijoj odvodnji


Svečanim potpisivanjem Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za „Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Zaprešić“ Zaprešićanima i stanovnicima okolnih općina omogućit će se nova priključenja na vodovod, osigurati bolji uvjeti vodoopskrbe i odvodnje te smanjiti trenutni gubici. „Riječ je o projektu koji svojom visinom od 683 milijuna kuna s pdv-om spada u jedan u većih projekata vodnokomunalnih usluga. 70 posto sredstava dolazi iz Europske unije, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike i Hrvatske vode sudjeluju sa 116 milijuna kuna, a Zaprešić s pripadajućim općinama izdvojile su ukupno oko 40 milijuna kuna.“ – rekao je ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić.

„Zaprešić će nakon završetka radova, koji su planirani sredinom 2023. godine, biti vodeći po pokrivenosti vodnokomunalnom infrastrukturom, no županija će do kraja ove godine imati  ugovorenih projekata za tu namjenu u visini 3 milijarde kuna, što je najviše u cijeloj Hrvatskoj.“ – kazao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

„Ovo je zaista veliki uspjeh jer lokalne jedinice samouprave u ovako značajnom projektu sudjeluju s manje od 10 posto, dok je velika većina bespovratnih sredstava. Dali smo dobar primjer kako se kvalitetno ulažu europska sredstva. – poručio je prilikom potpisivanja Ugovora gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Direktor gradske Vododopskrbe i odvodnje Željko Majcen je istaknuo kako će Zaprešić i okolica do 2023. godine biti pun iskopina, strojeva i radnika, no krajnji rezultat će svakako to i opravdati.