Prijava

Vaša prijava

Sve spremno za prvi dan škole


U ponedjeljak počinje nova školska godina. Goričke osnovnoškolce će na njihovim školskim klupama dočekati besplatni udžbenici i radne bilježnice. Grad Velika Gorica jedan je od rijetkih gradova u Hrvatskoj koji se može i ove godine pohvaliti većim upisom prvašića.

– I ove godine o sigurnosti učenika prvih razreda brinut će na raskrižjima pripadnici dobrovoljnih vatrogasnih društava, a sve učenike osnovnih škola na klupama čekaju udžbenici i radne bilježnice – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Foto:Facebook/Dražen Barišić

Dio škola tijekom ljeta doživio je pravu transformaciju pa učenike očekuju puno ugodniji prostor za boravak. Na najvećoj goričkoj i jednoj od većih škola u Hrvatskoj, tijekom ljeta završena je energetska obnova. Na Osnovnoj školi Nikole Hribara promijenjeno je krovište i stolarija, napravljeni fasaderski radovi i postavljen novi ventilacijski sustav koji omogućava konstantan dotok svježeg zraka.

– Još traju radovi na vanjskoj dvorani, ali oni neće utjecati na normalno odvijanje nastave. Energetski je obnovljena i Osnovna škola Vukovina te je postala ogledni primjer moderne škole za 21. stoljeće. U Vukovini se mogu pohvaliti grijanim podom u sportskoj dvorani i novom učionicom na otvorenom – dodao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Foto: Facebook/Dražen Barišić

Uređen je i kolni pristup osnovnim školama Velika Mlaka i Eugena Kumičića, a na osnovnoj školi Jurja Habdelića postavljena su sjenila koja će olakšati učenicima boravak u školi tijekom sunčanih dana.