Prijava

Vaša prijava

Meštrica promašivala, Dinamo Hidrel slavio u turopoljskom derbiju


Nogomet se igra za golove, staro je pravilo. Dinamovci iz Čiča zabili su dva, a gosti ni jedan iz mnogo prigoda i stoga bodovi zasluženo ostaju u modrim odajama. Događanja je bilo za knjigu napisati i šteta što je na početku utakmice gledatelja možda bilo koliko i igrača, a tijekom igre okupilo ih se jedva pedesetak. Nogometaši su istrčali naizgled bez volje, kao da idu krumpir vaditi, a ne igrati najljepšu i najpopularniju igru. Rani pogodak ih je, međutim, probudio, možda i previše. Uposleni desno Petar Vukadin odlično je centrirao na drugu vratnicu, a utrčali Nikola Furić rutinski je pospremio u mrežu Meštrice i bilo je 1-0 već u 2. minuti igre.

Nikola Furić pogodio je već na otvaranju utakmice za rano i važno vodstvo Dinamo Hidrela

Gosti su se brzo pribrali i započeli kombinatorikom stvarati prigode za zabiti. Nakon kornera s desna Brtan glavom s dva metra puca iznad grede u 22. minuti, dubinski uposlen Džido izbio je sam na vratara Gligorevića, koji mu brani udarac na isteku pola sata igre, a samo minutu kasnije Skorin je opalio volej, no vratar domaćih opet paradom čuva svoju mrežu netaknutom.

Igrači Meštrice u Čiču se nisu iskazali u realizaciji, zbog čega su na kraju ostali praznih ruku

U finišu prvog dijela Pejak asistira Vukadinu, ali ovaj nije precizan za 2-0. Nakon odmora mnogo nervoze. Počelo je opasnim udarcem Furića, kojeg vrlo dobri vratar Ivan Mihalinčić baca u korner. I onda u 56. minuti mnogo toga je odlučeno. U fazi napada Meštrice, opasan napadač Mario Džido bez lopte je udario čuvara i morao je van igre. U naelektriziranoj atmosferi nesportski je artikulirao i domaći trener Mario Kajinić, koji je također morao u gledalište.

Trener Dinamo Hidrela morao je napustiti klupu zbog isključenja, pa se smjestio s druge strane ograde

S igračem manje gosti su u 87. minuti pucali prema nečuvanim vratima Hidrela i promašil,i a kazna je stigla u 90. minuti. Lopte se nakon odbijanaca dokopao Damir Josić i pogodio mrežu za konačnih 2-0. U sudačkoj nadoknadi Meštrica je imala još dvije prilike, ali zabila nije. Osim isključenja, pokazano je još sedam žutih kartona, pet gostima (tri zbog prigovora sucu) i dva dinamovcima.

Uzbudljivo i zanimljivo bilo je u Novom Čiču, šteta što se uz teren okupila svega 50-ak gledatelja

DINAMO HIDREL – MEŠTRICA 2-0
NOVO ČIČE Igralište Dinama Hidrela. Gledatelja 50. Sudac: Nikola Meić (Donje Podotočje). Pomoćnici: Dario Mužar (Velika Gorica) i Josip Vitez (Kobilić). Delegat: Željo Medved (Velika Gorica).
STRIJELCI: 1-0 Furić (2), 2-0 Damir Josić (90).
DINAMO HIDREL: Gligorević, Zorić (od 69. Ž. Josić), Panić (od 46. D. Josić), Pudić, Kuzmić, Jakovljević, Furić (od 69. Jurišić), Vukadin, Slivak. Pejak, Blažević (od 80. Španiček). TRENER: Mario Kajinić
MEŠTRICA: I. Mihalinčić, Cundeković, Babić, G. Mihalinčić, Brtan, Hanžek, Biljan, Skorin, Miličević (od 83. Žuvela), Drk (od 59. Došen), Džido. TRENER: Mario Skorin
CRVENI KARTON: Mario Džido (56-udaranje suparnika bez lopte).
ISKLJUČENJE: Trener Mario Kajinić (58-psovanje).
IGRAČ UTAKMICE: Marijo Gligorević