Prijava

Vaša prijava

FOTO Gimnazija Velika Gorica obilježila Europski tjedan sporta na Bundeku


26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Gimnazija Velika Gorica projektom ‘Rekreacijski dan’ obilježila je (četvrtak, 26. rujna) Europski tjedan sporta koji se u većini europskih država održava od 23. do 30. rujna. Nositelj Projekta je nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture, Gordan Polan, prof. savjetnik, osmislio je aktivnosti koje su provedene na SRC Bundek u Zagrebu, uz potporu ravnateljice Gimnazije dr.sc. Brankice Žugaj, prof. i svih nastavnika iz zbornice.

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Idejni autor spomenutog projekta nastavnik Polan je naglasio: ”Glavna aktivnost sastojala se u obilasku učenika i njihovih nastavnika betonskom pješačko-biciklističkom stazom oko jezera Bundek, hodanjem, trčanjem, bicikliranjem, rolanjem. Svaki sudionik kretanje je prilagodio svojim tjelesnim sposobnostima i interesu što je i preporuka ove europske kampanje koja treba inspirirati Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.”

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Zadovoljan vremenskim uvjetima na dan održavanja Rekreacijskog dana, Polen je nastavio: ”Nakon obilnih kiša prethodnih dana, sunce koje je osvanulo u četvrtak, upotpunilo je prekrasan doživljaj učenika i njihovih nastavnika. Nakon glavne tjelesne aktivnosti održana je nastava predviđena rasporedom za taj dan, na kojoj su nastavnici Gimnazije Velika Gorica inovativnim metodama poučavanja u prirodnom okruženju svojim učenicima prenosili znanje na veoma zanimljiv način. U svim nastavnim predmetima održana su predavanja koja su bila vezana za glavnu sportsku aktivnost, te je naglašena međupredmetna povezanost sa školskim predmetom Tjelesna i zdravstvena kultura.”

26.09.2019. Zagreb. Rekreacijski dan Gimnazije Velika Gorica na Bundeku. Foto: GVGVG

Nakon nastave, učenici su, koristeći sportske rekvizite koje su iz škole donijeli nastavnici TZK, nastavili s rekreativnim aktivnostima na travnjaku SRC Bundek. Igran je badminton, odbojka, mali nogomet. U sklopu ovog zanimljivog Projekta koristili su se vizuali Središnjeg državnog ureda za sport koji je osigurao i 60 prigodnih majica. Majice su podijeljene učenicima iz razreda s lanjskim najboljim uspjehom, razredu s najmanje izostanaka te njihovim razrednicima.

”Sve u svemu, jedan prekrasno organiziran nastavni dan s kojeg su svi kućama otišli sa smiješkom te za koji su, i učenici i njihovi profesori, kazali da treba što prije ponoviti” – zaključio je ushićeni nastavnik Gordan Polan.

Galerija fotografija