Prijava

Vaša prijava

Izložbom ‘Novi i stari murali’ otvoren Dječji tjedan u Velikoj Gorici


U dvorištu Centra za djecu, mlade i obitelj osvanuo je novi mural. Glavni krivac za ovo vizualno osvježenje ‘kriva’ je umjetnica Hana Tintor.

– Radim nekakvog velikog, sanjivog kita u svijetu mašte. Ova tema, kao i boje koje koristim, opuštajući su i prikladni za djecu koja će ovdje provoditi svoje slobodno vrijeme. Volim raditi murale, a i inače se bavim ilustracijom. Uživam raditi ovo i nadam se da i druge veseli to što ja radim – rekla nam je Tintor.

Foto: Anes Šuvalić/Cityportal.hr

Pored toga u Centru za djecu, mlade i obitelj postavljena je i izložba likovnih radova koje su djeca izradila tijekom ljetnih radionica u Centru.

– Radovi su uglavnom nastali na likovnim radionicama. Vidi se da su djeca uložila puno truda i kreativnosti kako bi proizvela ovako lijepa djela. Ovo ljeto na našim radionicama sudjelovalo je 264-oro djece u 21 grupi – pohvalila nam se ravnateljica Sanda Puljiz Vidović.

Foto: Cityportal.hr

Našu sugovornicu povodom početka Dječjeg tjedna upitali smo kakva je pozicija djece u Velikoj Gorici i općenito našem društvu.

– Velika Gorica odskače po tom pitanju i bila je u uskoj konkurenciji prošle godine da dobije nagradu kao veliki grad koji brine o svojoj djeci. Nudi se zaista puno, a dio tih sadržaja nudi i naš Centar. Ono na čemu bi još trebalo poraditi je rad s djecom u udaljenijim dijelovima grada gdje se malo toga nudi djeci. U samom gradu djeca imaju puno sadržaja, dok djeca u mjestima koja su slabije prometno povezana situacija loša. Djelomično i zato što djeca manje idu u dječje vrtiće – dodala je Puljiz Vidović.