Prijava

Vaša prijava

Niz se nastavlja: Nakon osnovnih škola, i ‘bakarić’ će dobiti novo lice


Natječaj je otvoren početkom godine, a početkom listopada on je i završio – radove na energetskoj obnovi velikogoričkog Srednjoškolskog centra izvodit će velikogorička firma Matičević d.0.0. Ponuda ove tvrtke, “teška” nešto više od 29 milijuna kuna, bila je najbolja, a radovi na legendarnom “bakariću” bit će samo nastavak niza. Naime, ista tvrtka uspješno je odradila energetske obnove dviju osnovnih škola ovoga ljeta, Nikole Hribara i Vukovine, a uskoro će se njihovi skele i strojevi prebaciti na istočni dio grada.

Budući da je Srednjoškolski centar pod ingerencijom Zagrebačke županije, a ne Grada, upravo je Županija i pribavljala sredstva za ovaj veliki projekt. U veljači je objavljeno kako je iz europskih fondova osigurano 15,1 milijun kuna, dok će ostatak Županija osigurati kroz svoj proračun. Konačan rezultat cijele te priče, koja se zbog kompleksnosti javnog natječaja protegnula na osam mjeseci, bit će jedna velika i važna ustanova u sasvim novom ruhu, s puno boljom i većom funkcionalnošću, koja će pritom i donositi značajne uštede.

Prema procjenama stručnjaka, ovim bi se radovima trebalo trošiti čak 80-ak posto manje energije nego dosad, što je zapravo i puno veća vrijednost od samog uljepšavanja škole. Logično, samim time će i učenici provoditi vrijeme u zdravijem i prirodnijem okruženju… Energetska obnova odnosi se na sve dijelove Srednjoškolskog centra, uključujući veliku i malu dvoranu te glavni dio zgrade, u kojem su učionice, zbornice i druge prostorije.

U svakom slučaju, niz se nastavlja. Nakon zgrada u centru grada, zatim osnovnim škola, novo i ljepše lice dobit će i mjesto na kojem dane provode stotine i stotine goričke djece. Od sljedeće školske godine svi oni bi trebali biti u puno ljepšem i zdravijem okruženju.