Prijava

Vaša prijava

Opasno dobra Gorica!


Ši-Ši-Šibenka, orilo se dvoranom na šibenskom Baldekinu tog petka navečer, gotovo ispunjene tribine dočekale su igrače njihove Šibenke i gostujuće Gorice na sudaru trećega kola prvenstva. A onda su, kad je krenuli, takvi povici bili sve tiši, da bi na kraju prešli i u zvižduke svojim ljubimcima na terenu. Koji su, zahvaljujući briljantnoj Gorici, dolje na parketu nezaustavljivo tonuli u debeli minus. I pognutih glava, smrznuti na -24, napustili parket na kraju balade.

A Goričani su, istovremeno, slavili drugu pobjedu ove sezone. I najbolju partiju koju su dosad odigrali, uključujući i pripremni period. Šibenka je ozbiljna momčad, s velikim ambicijama za ovu sezonu, koje sežu čak i do same završnice prvenstva, ali ovoga puta izgledali su nemoćno. Trener Josip Sesar vrtio je, rotirao, stalno držao ritam, a Šibenčani to nisu mogli pratiti. Nakon prve četvrtine imali su tri koša viška, ali sve nakon toga pripalo je Gorici.

Ivan Majcunić predvodio je Goricu u Šibeniku sa 17 koševa… Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

– Dobro je, jako sam zadovoljan kako smo izgledali – kaže Josip Sesar nakon prospavane noći ili dvije.
Ima gomilu razloga za zadovoljstvo, jer svih deset igrača koje je koristio odradili su svoje, no nije Sesar jedan od onih koji će spavati na lovorikama.

– Šibenka je ozbiljan protivnik, ali dobro smo se pripremili, dečki su dobro odradili posao prije svega u defenzivnom smislu, a inzistirali smo i na držanju ritma cijelo vrijeme, a na kraju zasluženo došli do pobjede. Međutim, ima tu još prostora za napredak, pogotovo u napadačkom smislu. Dobro, zabili smo 82 koša u gostima, to je odlično, ali šuterski tek moramo doći na pravu razinu. Trebat će još malo vremena i da se potpuno uklope četiri nova igrača, ali kažem, moram biti zadovoljan kako izgledamo kao momčad u ovom trenutku – kazao je trener Gorice.

I upravo je to poanta cijele priče. Kao momčad. Desetorica igrača igrala su najmanje 11 minuta, a u konačnom zbroju težak je posao istaknuti pojedince. Statistika kaže da je Ivan Majcunić zabio 17, da je Ivan Vraneš dodao 14, a Petar Babić 13, ali važan je bio i doprinos Papca s dva koša, i Mašić sa šest, i Kapusta s pet, i Vučić sa sedam… Dakle, momčad. Koja, eto, “pregazi” jaki i favorizirani Šibenik unatoč skromnom vanjskom šutu, unatoč tome što se novi igrači “tek moraju uklopiti…”

– To i je ključno, to zajedništvo. Svi smo mi ovdje zbog kluba, zato da rezultati budu što bolji. Kad je tako, svi će biti sretni, i oni koji igraju manje, i oni koji igraju više. Uz zajednički uspjeh bit će prostora i za osobna zadovoljstva – uvjeren je Sesar.

Josip Sesar ušao je u treću sezonu svog drugog mandata u Gorici. I ide mu, hvala na pitanju, odlično… Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Uvodna tri kola pokazuju da njegova logika itekako “pije vodu”. Gorica je krenula tijesnim porazom od Splita, u utakmici s netipično puno izgubljenih lopti, nastavila uvjerljivom domaćom pobjedom protiv Alkara, a onda je slijedila i ova “demontaža” Šibenke u gostima. Sve to donijelo je Goričanima prvo mjesto na tablici HT Premijer lige, što je jako lijepo vidjeti, bez obzira na činjenicu da Cibona svoju treću utakmicu, protiv Osijeka, još nije odigrala.

Znači li to da će se Gorica ove sezone ozbiljno uplesti i u borbu za vrh? Ako zbrojimo sve dosad viđenom s, recimo, onom pobjedom protiv Zadra na rođendanskom turniru, čini se da to i nije nerealno…

– Pustimo to, nema smisla gledati toliko unaprijed. Prvenstvo je ove sezone jako dugo, pred nama je još 30 utakmica, a igrat ćemo i u Kupu. Mi idemo korak po korak, gledajući samo prema prvom sljedećem protivniku, pa ćemo vidjeti do kud ćemo doći. Važno je da ne bude ozljeda, naravno – kaže Sesar.

Ivan Vučić dijeli minutažu s Mislavom Brzojom, velikim pojačanjem za ovu sezonu… Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prvi sljedeći protivnik je Hermes Analitica, koja je zasad na 0-3, a igra se u subotu u 18 sati u našoj Gradskoj dvorani. Nakon toga slijede dva gostovanja, prvo kod Sonik Puntamike, pa u Osijeku. Doma će sljedeći put igrati tek 9. studenog, pa tko želi vidjeti kako to izgleda uživo… Dakle, subota u 18 sati.


OBAVIJEST