Prijava

Vaša prijava

Oprez! Vladaju nepovoljne biometeorološke prilike


Biometeorološke prilike na širem goričkom prostoru izrazito su nepovoljne. Prema kraju dana nepovoljan vremenski utjecaj će jačati što može pojačati tegobe i natušti kvalitetu sna u noći na nedjelju. Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda situacija se neće popraviti do utorka.

Foto: DHMZ

Meteoropati i kronični bolesnici sutra bi mogli osjetiti probleme vezane uz glavobolju, bolove na mjestima ranijih ozljeda i pojačane razdražljivosti. Tegobe od kojih inače pate kronični bolesnici bit će pojačane nepovoljnim vremenskim utjecajem, pa se preporučuje izbjegavanje suvišnih napora.

U ponedjeljak će u drugom dijelu dana oslabiti nepovoljne biometeorološke prilike će u drugom dijelu dana malo oslabiti. Zbog toga će i intenzitet tegoba kod meteoropata i kroničnih bolesnika u poslijepodnevnim satima malo oslabiti.

Nepovoljne biometeorološke prilike mogu kod meteoropata u utorak uzrokovati razdražljivost, glavobolju, slabije raspoloženje i bolove na mjestima ranijih ozljeda. Pojačane tegobe mogu biti prisutne i kod kroničnih bolesnika pa im se preporučuje izbjegavanje suvišnih napora. U noći na srijedu mogu biti prisutne tegobe sa snom.