Prijava

Vaša prijava

Dolijao obijač mljekomata u Pleškoj ulici


Policija je uhvatila provalnika koji je dva puta tijekom prošlog tjedna provalio u mljekomat u Pleškoj ulici. Osumnjičeni 37-godišnjak uhvaćen je 31. listopada u pokušaju provale u mljekomat u Zaprešiću na Trgu žrtava fašizma. Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad njim zbog sumnje da je počinio deset sličnih kaznenih djela, os kojih je jedno u pokušaju.

– Sumnja se da je 37-godišnjak tijekom listopada provaljivao u mljekomate na području Susedgrada, Velike Gorice i Trešnjevke. U četiri navrata (31., 26., 23. i 19. listopada) u Ulici Janka Grahora provalio je u mljekomat tako da je uporabom podesnog predmeta obijao vrata hladnjaka mljekomata ili lomio lokote te iz unutrašnjosti otuđivao novac. Također je u dva navrata došao do mljekomata u Ulici Dobriše Cesarića, gdje je 14. listopada uspio provaliti i otuđiti novac, a 29. listopada je pokušao provaliti. Nadalje, 26. listopada je u Ulici Gajnice provalio u mljekomat i lomljenjem lokota otuđio novac.A u noći s 29. na 30. listopada u Zagrebu, u Pakoštanskoj ulici prerezao lokot na mljekomatu i otuđio posudu s novcem – poručili su iz PUZ-a.

Na meti obijača mljekomat u Pleškoj našao se 28. i 30. listopada. Provalnik je prvo onesposobio lokot, a zatim savio vrata i tako ih nasilno otvorio. Iz mljekomata su zatim ukradene ladice s novcem u kojima se nalazilo 2 tisuće kuna.


O B A V I J E S T - ŠTRAJK