Prijava

Vaša prijava

Rekoder vikenda “pao” u Vukomeričkoj, ukupno 15 prekršaja na cestama


Bila je subota, 20 minuta nakon dva sata noću, kad je 21-godišnjak za volanom, vozeći se Vukomerićkom ulicom, ugledao policijsku palicu “stop”. Procedura je bila standardna, policajci su izvadili alkotest, a mladić je puhao, puhao… Sve dok uređaj nije pokazao 0,92 promila, što ga je promoviralo u rekordera ovog vikenda na goričkim cestama. Odmah je isključen iz prometa na 12 sati, dobio je svoju kaznu i tako na prilično loš način završio svoj večernji izlazak.

To što je vozač s 0,92 promila rekorder zapravo je i dobra vijest, budući da su takve koncentracije alkohola u organizmu zapravo i male u odnosu na ono što znamo susretati u ovakvim policijskim izvješćima. U njemu ovoga puta piše da je tijekom ovog vikenda, u okviru akcija “Alkohol i opojne droge” i “Brzina”, utvrđeno ukupno 15 prometnih prekršaja.

Zabilježene su pritom tri prometne nesreće u kojima nije bilo ozlijeđenih, šteta je bila samo materijalna, a ovaj vikend zapamtit će i vozač koji je također zaustavljen, ali kod njega problem nije bio alkohol. Naime, upravljao je svojim vozilom tijekom zabrane zbog ranijih prekrašaja, u vrijeme dok mu je vozačka dozvola “na čuvanju” u postaji. Budući da se radi o recidivistu, i kazna će biti u skladu s time…