Prijava

Vaša prijava

Gorica posrnula pod Višnjikom: Nakon Cibone, pobjedu odnio i Zadar


Serija pobjeda trajala je sedam utakmica, toliko su puta u nizu košarkaši Gorice uzdignutih ruku napuštali parket, no sad je došlo vrijeme slijeganja euforije. Prvo je u utakmici koja je trebala biti derbi Cibona s +25 protutnjala Velikom Goricom, a onda je stiglo i gostovanje u Zadru ove nedjelje… Gorica je pritom bila puno bolja nego devet dana ranije protiv “cibosa”, ali nedovoljno dobra da upiše išta više od poraza 67-61.

Bila je to utakmica u kojoj je Gorica “pod pekom” na Višnjiku bila ravnopravan protivnik u prvih deset minuta, pa početkom druge dionice neobjašnjivo i prelako potpunula u zaostatak od 13 koševa (29-16). Vratili su se Goričani serijom 19-4, čak i poveli, pa na veliki odmor otišli “na nuli”. Zadar 35, Gorica 35.

Sredinom treće četvrtine Gorica je prvi put došla do svoje najveće prednosti na utakmici od šest koševa (45-39), koju je imala i tri minute prije kraja. Ipak, i u posljednjih deset minuta otišlo se s “nulom”. Zadar 51, Gorica 51. I onda je krenulo… Zadrani su podignuli intenzitet obrane, Gorica je morala krvavo raditi za svaki koš, a prvi je uspjela zabiti tek nakon četiri minute. Na malo manje od tri i pol minute prije kraja bilo je 58-57 za Zadar, očekivala se drama u završnici, no u preostalom razdoblju Gorica je uspjela ubaciti samo dva slobodna bacanja Ivana Vučića, da bi priču zakucavanjem zaključio Lovro Mazalin tri sekunde prije kraja, kad je sve već bilo gotovo.

Neće trener Josip Sesar biti sretan ovim porazom, bez obzira na snagu suparnika, ali treba reći da je Gorica opet igrala bez ozlijeđenog Pere Babića, da posljedice ozljede i dalje osjeća Borna Kapusta (bez koša za 22 minute), da je Ivan Majcunić odigrao izrazito slabu utakmicu (bez koša), da je Mislav Brzoja pogodio samo četiri od 14 lopti… U toj situaciji izdvojio se Lovro Mazalin s 20 koševa te po šest skokova i ukradenih lopti, 16 je dodao Ivan Vučić, a 12 Mislav Brzoja. Preostali strijelci? Miković šest, Petrović tri, Vraneš i Mašić po dva… I to je to.

– Teška utakmica, prava fizička, s dosta promašenih šuteva, s malo nervoze… Mislim da smo izgubili utakmicu u radnom dijelu, jer Zadar je zabio 20 poena iz druge šanse. Inače smo sve dobro napravili, branili smo u igri pet na pet, nisu nam radili velike probleme… Međutim, kad u obrani moraš raditi fizički dosta težak posao, u napadu ne ide sve kako si zamisliš. Više bih volio da je završilo 110-100 za Zadar, nego 67:61 – rekao je trener Josip Sesar, a njegov igrač Ivan Vučić je dodao:

– Izuzetno tvrda i teška utakmica. Dobro smo im parirali u svemu osim u skoku. Nismo im smjeli dozvoliti 19 napadačkih skokova, jer tu smo im davali šansu za drugi napad, što je Zadru išlo za rukom. Mislim da smo zbog toga i izgubili utakmicu.

Gorica je tako nakon deset kola na omjeru 7-3, što joj je donijelo treće mjesto, iza Cibone i Zadra, a ispred Splita, koji je na istom učinku kao Goričani. Prva trećina prvenstva za Goricu će završiti domaćim ogledom s Dubravom ove subote, a do kraja kalendarske godine slijedi još i domaći sraz sa Splitom tjedan dana poslije te gostovanje kod Alkara u Sinju 21. prosinca. Prvenstvo se nastavlja 7. siječnja, a Gorica će tad dočekati Šibenik.