Prijava

Vaša prijava

“Volim život” u četiri dana: Talenti i način života osoba s invaliditetom


Od utorka do subote u Velikoj Gorici će se provoditi programi u sklopu akcije “Volim život”, kojom se obilježava Međunarodni dan osoba s invaliditetom u našem gradu.

– Ovom akcijom želimo pokazati kako žive osobe s invaliditetom u Velikoj Gorici, a istovremeno i predstaviti ono na što su oni najviše ponosni, njihove talente – kažu iz Grada.

Program započinje u utorak u 16.30 sati, kad je organiziran susret osoba s invaliditetom i gradonačelnika Dražena Barišića te predstavljanje projekta “Volim život” u Gradskoj vijećnici. Istog dana u 18 sati djeca iz velikogoričkog Centra za odgoj i obrazovanje izvest će predstavu “Gradu s ljubavlju”, a nastavak slijedi u srijedu u 17 sati. Tad će biti tribina “Nasilje nam ženama s invaliditetom i kako ga prevenirati, a u četvrtak u 20 sati u planu je druženje u Clubu 100, uz tamburaški sastav Harmonija.

U subotu, posljednjeg dana ove aksije, od osam do 14 sati održat će se šesti Memorijal u boćanju osoba s invaliditetom Marijan Dobrinčić, i to u sportskoj dvorani OŠ Nikole Hribara. Navečer, u 20.15 sati, u crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije bit će služena Sveta misa, uz moto “Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti”.