Prijava

Vaša prijava

‘Uzdrmani smo, ali nećemo pasti psihološki, znamo što i kako radimo’


Pet dana nakon lošeg dana protiv Lokomotive u prvenstvu, nogometaši Gorice doživjeli su novi loš dan. Ovoga puta sami nisu bili ni približno slabi kao u Kranjčevićevoj, ali bila je ovo utakmica u kojoj nije bilo prava na pogrešku. Nažalost, “pogreška” se dogodilo, točnije poraz se dogodio, pa će u polufinalu Kupa Hrvatske igrati Slaven Belupo.

– Vidjeli smo zanimljivu utakmicu, moram čestitati svojim igračima na prikazanom, ali nismo imali sportske sreće da potpuno preokrenemo utakmicu – rekao je trener Sergej Jakirović nakon poraza 2-1.

Poveli su gosti u 11. minuti, nakon kornera je stoper Božo Mikulić gotovo slučajno, u želji da prebaci loptu glavom na drugu stativu, pogodio mrežu goričkoga golmana Ivana Čovića. Pokušavala se Gorica vratiti, prijetila je, pokazivala više od gostiju, pa u 54. minuti konačno izjednačila preko Cherifa Ndiayea. I nakon toga su Goričani napadali, tražili pobjedu, ali u 78. minuti se dogodio kiks u obrani i jedan kontranapad Slaven Belupa golom je zaključio iskusni Ivan Krstanović.

– Mogli smo i izboriti produžetke da je ušao onaj slobodnjak Lovrića u 82. minuti, koji je završio na stativi. Limitirali smo Slaven Belupo, znali smo da su opasni iz prekida. No, kad čovjek skoči više od vas, teško je to braniti. Žao mi je zbog drugoga gola, tu smo malo zaspali… – analizirao je Jakirović.

Otvarala se velika šansa za povijesni proboj u polufinale Kupa, ždrijeb je odredio “prolaznog” protivnika i domaći teren u četvrtfinalu, ali ova se utakmica igrala u lošem trenutku za Goricu. Kako zbog uvjerljivog poraza pet dana ranije, tako i zbog silnih problema s ozljedama i izostancima. Nedostajala su tri od pet raspoloživih stopera, nije bilo ni Maloče, nedovoljno spreman je Maslowski…

– S obzirom na sve probleme koje imamo, ne mogu ništa zamjeriti dečkima koji su igrali. Na nekim mjestima smo deficitarni, tako da ćemo se u subotu morati dobro prebrojati i vidjeti koliko nas ima zdravih – okrenuo se već Jakirović sljedećem izazovu.

U subotu u 15 sati, naime, ponovno će Gorica igrati protiv Slaven Belupa doma, ovoga puta u prvenstvu. I bit će to utakmica koju bi, svim problemima unatoč, svakako trebalo dobiti. Nije se baš Gorici u ovih sezonu i pol prvoligaškog nogometa događalo da poveže dvije ovakve partije, jedan vrlo težak i jedan vrlo važan poraz, ali zato se i kaže da se na muci poznaju junaci…

– Da, može se reći da su nas ta dva poraza uzdrmala, ali siguran sam da moja momčad neće pasti u psihološkom smislu. Znam što i kako radimo ovdje u posljednjih godinu i pol dana, a na poraze treba gledati kao na sastavni dio sporta. Bitno je iz njih izvući pouke i krenuti dalje – zaključio je Jakirović.

Neka tako i bude.