Prijava

Vaša prijava

Iako je blago porastao broj kaznenih djela, Velika Gorica ipak je siguran grad za život


Na postajnom području Policijske postaje Velika Gorica u protekloj godini zabilježen je blag porast kaznenih djela. Tijekom prošle godine počinjeno ih je 586, što je za 6,7 posto više u odnosu na 2018. godinu kada je počinjeno 549 kaznenih djela. Postotak riješenih slučajeva identičan je onom iz 2018.. Tako je tijekom prošle godine uspješno riješeno 58 posto prijavljenih slučajeva.

– Važno je istaknuti kako je u protekloj godini pao broj teških krađa provaljivanjem u domove. Zabilježen je određeni pad od šest kaznenih djela, što na brojčanoj razini nije puno, ali u odnosu na ukupan broj od 59 provala nije zanemariv broj – rekao je inspektor Nikica Ljubanović.

Smanjenje broja ovakvih kaznenih djela važna je i zbog malog postotka razriješenosti slučajeva provala u kuće i stanove. Naime, u prosijeku se riješi tek 30-tak posto slučajeva. Na meti provalnika u 90 posto slučajeva su obiteljske kuće, dok provale u stanove čine 10 posto slučajeva. U ovu brojku nisu uključene vikend kuće.

Razbojništva u trgovinama predstavljala su veliki problem goričkoj policiji početkom prošle godine.

– Od travnja prošle godine nije zabilježeno niti jedno kazneno djelo razbojništva na goričkom području, ali kriminalistička istraživanja vezana uz te slučajeve još traju. Iskreno se nadam da će naša istraživanja rezultirati rješavanjem slučajeva i pronalasku počinitelja tih kaznenih djela – poručio je inspektor Ljubanović.

U našem gradu u protekloj godini nije bio zabilježeno niti jedno ubojstvo ili pokušaj ubojstva.


Izložba radova učenika u Gradskoj knjižnici Velika Gorica

Izložba „Hrvatski Andersen“ u školskoj knjižnici