Prijava

Vaša prijava

Golubickas i službeno Goričanin: Talentirani Litavac uzeo broj 21


Pojavio se Paulius Golubickas (20) već na prvom treningu na pripremama za nastavak sezone, mediji su do informacije da mladi Litavac stiže došli još i prije toga, ali tek u nedjelju poslijepodne posao je i službeno završen. U Veliku Goricu sa svoje je turneje stigao i sportski direktor Mindaugas Nikoličius, ključni čovjek u ovoj priči, a Paulius je prvo potpisao ugovor, a zatim odradio i fotografiranje s dresom.

Odabrao je broj 21, koji je na početku ove sezone, do odlaska u Tursku, nosio Uganđanin Farouk Miya, a preuzet će i poziciju koju je njegov prethodnik igrao. Najbolje se osjeća u ulozi “desetke”, u ofenzivnom dijelu veznog reda, a već u prvih 45 minuta odigranih u dresu Gorice, protiv Lokomotive (2-2) u subotu, pokazao je da ima potencijal da ubrzo preraste u veliko pojačanje. Ipak je riječ o klincu koji je sa samo 19 godina debitirao za litavsku reprezentaciju, za koju je skupio već sedam nastupa, o dečku koji je igrao i kvalifikacije za Ligu prvaka i Europsku ligu… I o igraču koji je, kako kažu razni izvori, bio na meti klubova poput Šahtara i CSKA iz Moskve.

– Ovo je još jedan odličan posao kluba i našeg sportskog direktora – zadovoljan je predsjednik kluba Nenad Črnko.

Golubickas je pod ugovorom s litavskom Dainavom, koja ga je do kraja prošle godine držala na posudbi u aktualnom prvaku Suduvi, a dio karijere proveo je i u Engleskom, u dresu Yeovila. I u Goricu je došao na posudbu do kraja sezone, s mogućnošću otkupa ugovora. Ako je suditi prema prvom dojmu, ovo bi zaista mogao biti odličan posao…