Prijava

Vaša prijava

Dvaput Cherif, dvaput igrači na probi: Gorica sredila srpskog drugoligaša


U četvrtak predvečer smjestili su se u hotelu u Medulinu, koji će nogometašima Gorice biti baza, polazna točka sljedećih desetak dana, a već u petak u poslijepodnevnim satima na red je došla prva utakmica na ovom dijelu priprema. S druge strane bio je srpski drugoligaš Žarkovo, klub iz Beograda, a konačan ishod bio je očekivan, realan pokazatelj kvalitete jedne i druge momčadi. Završilo je 4-0 za Goricu, uz napomenu da je pobjeda mogla biti i barem dvostruko uvjerljivija.

Trener Sergej Jakirović jednoj je momčadi dao 60 minuta, a drugoj 30, nakon čega su ovi s manjom minutažom još i odradili trening. Utakmicu su počeli Kahlina, Periša, Ćelić, Jovičić, Čabraja, Čanađija, Suk, Golubickas, Mathieu, Dvorneković i Zwolinski, redale su se prilike i izgledne situacije kao na traci, no golovi su počeli padati tek nakon što je na teren zakoračila sasvim nova postava. Od 60. minute igrali su Čović, Musa, Steenvoorden, Ljubisavljević, Krizmanić, Musa, Maslowski, Babec, Gadže, Šroler, Cahani i Ndiaye, postava koja je pokazala puno veću efikasnost.

Gojko Gadže nametnuo se u prvom dijelu priprema, a u sličnom ritmu nastavlja i u Medulinu… Foto: Larisa Trošić/HNK Gorica

Prvi gol, nakon jedva jedne minute na terenu, zabio je Gojko Gadže, momak koji je prije osam dana navršio 20 godina, veznjak koji je došao na probu i zasad pokazao jako puno. Za drugi gol pobrinuo se razigrani i stalno opasni Cherif Ndiaye, a treći je u završnici zabio 18-godišnji Albanac Lion Cahani, još jedan igrač koji je na probi, sa željom da izbori ostanak u Gorici. Samo minutu poslije još jedanput je pogodio Ndiaye, za konačnih i uvjerljivih 4-0.

Prvi test u Medulinu tako je prošao prema očekivanjima, ali i s puno razloga za optimizam. Jakirovi igrači odreda su vrlo motivirani, borba za pozicije u proljetnom dijelu prvenstva u puno je jeku, što se jasno vidi na svakom treningu, a pogotovo na utakmicama. Uostalom, čak i kad su igrali međusobno na treningu, dan prije polaska za Medulin, svi su se prezentirali u jako dobrom izdanju, s puno želje i motiva…

Dat će trener Jakirović i malo odmora svojim igračima u nedjelju, bit će vremena za slobodne aktivnosti, a već u ponedjeljak na redu je sljedeća utakmica. Protivnik će u ponedjeljak u 14.30 sati biti češki drugoligaš Slavoj iz Višegrada, a u televizijskom prijenosu će se Goricu moći pratiti u trećem kolu skupine, protiv Istre 1961 u četvrtak.

Tu će utakmicu prenositi HNTV, a bit će to prilika i za testiranje VAR-a, koji stiže u hrvatski nogomet s početkom drugog dijela prvenstva.