Prijava

Vaša prijava

Dani poslova u turizmu 2020 na Zagrebačkom Velesajmu


22.01.2020. Zagreb. 4. Dani poslova u turizmu na Zagrebačkom Velesajmu. FOTO: SSŠVGMinistarstvo turizma je u suradnji sa Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom  za zapošljavanje organiziralo je manifestaciju 4. Dani poslova u turizmu 2020 u Kongresnoj dvorani na Zagrebačkom Velesajmu, u srijedu, 22. siječnja 2020. godine. Cilj je bio osiguranje bolje vidljivosti zanimanja u turizmu te mogućnosti zapošljavanja koje turistički sektor pruža.

Tijekom održavanja Dana, poslodavci (njih oko 63) imali su priliku predstaviti se i promovirati slobodna radna mjesta (ukupno oko 8000) te direktno povezati s nezaposlenim osobama kao i onima koje su zainteresirane raditi u turizmu i ugostiteljstvu. Ove godine bila je organizirana i radionica namijenjena učenicima ugostiteljsko turističkih djelatnosti, a sastojala se od kratkih prezentacija poslodavaca iz područja rada u turizmu i pokrivala je teme kao što su mogućnosti razvoja karijera, prvi rad u sezoni, važnost edukacije u razvoju karijere.

Dane poslova u turizmu su pod vodstvom dipl.ing. Mirne Trumbetaš i stručne učiteljice Katice Birek obišli i učenici 3.h i 3.d razreda Srednje strukovne škole Velika Gorica. Prema riječima profesorice Trumbetaš, ”učenici su bili zadovoljni posjetom manifestaciji, ostvarili su poslovne kontakte te će uz profesore hrvatskog jezika napisati životopise i moći konkurirati za posao”.

Galerija fotografija