Prijava

Vaša prijava

Poreznici u akciji do polovice idućeg tjedna


Poreznici su krenuli u novu akciju nadzora izdavanja računa i njihovog fiskaliziranja. U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom od danas do 5. veljače provodit će nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske. Inspekcije će posjećivati poslovne prostore poreznih obveznika te provjeravati izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima.

– Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje – objasnili su iz Porezne uprave razloge svoje nove akcije.

Nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost: pripreme i usluživanja pića, iznajmljivanja i davanja u zakup automobila i motornih vozila lake kategorije, kao i sportske djelatnosti te zabavne i rekreacijske djelatnosti.

U tijeku je i četvrto kolo nagradne igre ‘Bez računa se ne računa’ pa ako želite sudjelovati prijavite one koji vam nisu izdali račun.

– Građani, tražite račun za svaki kupljeni proizvod i obavljenu uslugu – dodali su iz Porezne.


XXIX. državno Natjecanje iz hrvatskoga jezika