Da se gleda samo tablica, pobjeda Škrljeva u Velikoj Gorici mogla bi se smatrati prvorazrednom senzacijom. Gosti su, naime, došli kao treća momčad od dna, a Gorica ih je dočekala na diobi “pravog” trećeg mjesta. Međutim, kad se pogleda ono što se događalo na terenu… Škrljevo je u posljednjih 20-ak dana dovelo dva Amerikanca, vrlo solidna, kao i Nika Slavicu, koji je u domaćoj ligi igrač koji stvara razliku. Tu su i druga jaka imena, poput Domagoja Vrkića i Mate Mandića, ali Slavica je s 24 koša i 12 skokova “pokopao” Goricu u sudaru koji je pokazao da Škrljevo u ovakvom sastavu nema razloga strahovati za ostanak u ligi.

– Čestitke Škrljevu na sjajnoj partiji, dobro su se pripremili za nas i odigrali jednu pravu, čvrstu utakmicu. Nisu nam dopuštali da se razmašemo i razigramo, cijelo vrijeme smo lovili zaostatak – kazao je trener Gorice Josip Sesar nakon drugog uzastopnog poraza.

U prošlom kolu Gorica je pala u Zaboku, sad i doma protiv Škrljeva, u utakmici u kojoj je gubila i 14 razlike, uspjela se vratiti, pa ipak ostala “kratka” u završnici.

– Ključna je, po meni, bila ona polukontra kod vodstva Škrljeva 69-68, neke tri minute prije kraja, kad je naš najbolji šuter Majcunić bio na otvorenoj poziciji, ali nije dobio loptu. Tu se utakmica prelomila i mi se, nažalost, više nismo uspjeli vratiti – govori Sesar.

Lovro Mazalin predvodio je goričke strijelce s 18 koševa, 16 je ubacio Ivan Majcunić, 12 Mislav Brzoja, dok je Borna Kapusta podijelio 11 asista. Nije sve to bilo dovoljno, previše je igrača bilo izvan ritma, daleko od najboljih izdanja, dok su s duge strane prijetili – svi. Uz Slavicu, još četvorica igrača Škrljeva bili su dvoznamenkasti, a američki centar Roberson skupio je po devet koševa i skokova.

Nema razloga za paniku, nje neće ni biti kod Sesara i njegovih igrača, bez obzira što se ovdje očito radi o manjoj stvaralačkoj krizi. Do ova dva posljednja poraza Gorica je u cijeloj sezoni upisala ukupno četiri posrtaja, dva protiv Splita, po jedan protiv Cibone i Zadra, no bilo je jasno da ne može cijela sezona ići idealno, bez zastoja na putu. Dva vezana poraza dobro će doći i kao upozorenje, opomena, a to bi moralo biti korisno uoči završnice Kupa Krešimira Ćosića.

– Da, ispred nas je sad Kup, moramo se pripremiti za četvrtfinale protiv Hermes Analitice, pokušat ćemo se prezentirati na najbolji mogući način i vratiti se u svoj ritam – kazao je Sesar.

Gorica četvrtfinale igra u srijedu u 15.30 sati. Uspije li proći dalje, u polufinalu će u četvrtak od 18 sati čekati bolji iz sudara Cibone i Šibenke. Finale je u subotu, no do njega je put jako, jako dalek. Za sada je ipak puno važnije vratiti se pobjedama preko Hermesa, pa ići dalje korak po korak.