Prijava

Vaša prijava

FOTO Proglašeni najbolji u županiji, Plenković uručio nagradu Željku Vađiću!


U rugvičkoj sportkoj dvorani održana je svečanost proglašenja najboljih sportaša i sportskih kolektiva Zagrebačke županije za 2019. godinu.  U organizaciji Zajednice športskih udruga i saveza Zagrebačke županije i tehničku organizaciju Zajednice sportskih udruga Općine Rugvica, svečanoj dodjeli nagrada prisustvovali su brojni visoki dužnosnici, na čelu s predsjednikom Vlade Andrejem Plenkovićem, izaslanikom župana Zagrebačke županije te predsjednikom Županijske skupštine i načelnikom općine Rugvica Matom Čičkom, saborskim zastupnikom i gradonačelnikom Velike Gorice Draženom Barišićem, državnim tajnikom za sport Tomislavom Družakom, zamjenicima župana Zagrebačke županije, te u društvu  mnogih uglednih djelatnika iz područja gospodarstva, znanosti, kulture i športa školstva i zdravstva.

Nagradu za životno djelo dobio je Željko Vadžić iz Streljačkog društva Turopolje.

– Za ovu nagradu nisam zaslužan samo ja, već svi ljudi s kojima sam radio i surađivao, moja obitelj kojoj se zahvaljujem na podršci, kao i svi moji treneri koji su me vodili kroz sportsku karijeru – rekao je Vadžić.

Priznanje za najbolju sportašicu Zagrebačke županije za 2019. godinu dobila je Valentina Pereglin iz Streljačkog društva Dubrava 1094. Za ekipni uspjeh ona je proglašena i najboljom sportašicom Hrvatske 2019. godine a u anketi Sportskih novosti glasovima novinara iz 50 redakcija, novinari su je svrstali na drugo mjesto, odmah iza Sandre Perković.

– Divan je osjećaj biti prepoznat kao najbolja sportašica županije, cijenim podršku Zagrebačke županije kao i svoje općine jer bez toga ne bih ni postigla tako dobre rezultate – kazala je najbolja sportašica Županije.

Valentinin brat Domagoj proglašen je najboljim sportašem, stoga je ova svečanost bila prava obiteljska proslava.

Najbolja ekipa Zagrebačke županije za 2019. godinu su djevojke iz Karate kluba Samobor, osvajačice državnog prvenstva. Karatistica Paola Šogorić zahvalila se na nagradi i otkrila kako je karate u zadnjih nekoliko godina doživio veću popularnost, a klubovi s područja naše županije visoko kotiraju na svim natjecanjima.

Najbolja momčad su zaprešićki kuglači.

– Osvojili smo Ligu prvaka, Svjetski kup, bili smo prvi i na prvenstvu Hrvatske, a prvo mjesto nam je izmaklo za dlaku u Kupu Hrvatske. Cijenimo kada se prate naši uspjesi, mi smo se rangirali u četiri najbolje ekipe svijeta,  nadamo se da će i ove godine osvojiti Ligu prvaka u Srbiji – poručio je voditelj ekipe Kuglačkog kluba Zaprešić, Lovro Benčević.

Stolnoteniski klub osoba s invaliditetom Synergia iz Samobora imao je dvostruko slavlje. Klub je proglašen najboljim sportskim kolektivom osoba s invaliditetom Zagrebačke županije, a član kluba Pavao Jozić dobio je nagradu za najboljeg županijskog sportaša s invaliditetom.

Dodijeljene su i nagrade za najbolje ženske i muške mlade nade do 15 godina, kao i sportskim djelatnicima i udrugama za značajna ostvarenja u sportu. Iz ovih kategorija s područja Velike Gorice nagradu je dobila Sara Anđelić iz Taekwondo kluba Velika Gorica, David Livada iz velikogoričkog Atletskog kluba, Ranko Živković iz Karate kluba Velika Gorica i Košarkaški klub Gorica.

Svečanost proglašenja najboljih u sportu Zagrebačke županije uveličali su i članovi plesnog kluba Megablast svojim atraktivnim nastupom i plesnim akrobacijama.

SVEČANOST PROGLAŠENJA NAJBOLJIH SPORTAŠA I SPORTSKIH KOLEKTIVA ZAGREBAČKE ŽUPANIJE ZA 2019. GODINU 6. ožujka 2020.