Prijava

Vaša prijava

Uspostavljena Služba nužne pomoći za starije sugrađane koji žive sami

[]

Svakoga dana nekako se sve više navikavamo na podlog, nevidljivog neprijatelja koji je okupirao naš svijet, a svakog dana dolaze i nove odluke kojima je cilj što učinkovitije spriječiti širenje zaraze, ali i normalizacija života u kriznim uvjetima, koliko god to bilo moguće. U tom smjeru ide i nova odluka, o kojoj su iz Grada obavijestili priopćenjem.

“Grad Velika Gorica, temeljem Odluke Stožera civilne zaštite Grada Velike Gorice, uspostavlja Službu nužne pomoći. Služba s radom počinje 25. ožujka 2020., a traje do opoziva. Ova Služba uspostavlja se s ciljem pomoći starijem stanovništvu uslijed provođenja mjera za sprječavanje širenja zaraze korona virusom.

Služba je uspostavljena putem Pozivnog centra koji radi od 8 do 20 sati putem dva fiksna i dva mobilna telefona:

01/6269-908 (direktni)
01/6269-900 (centrala)
091/9488-770 (mobilni)
099/4231-989 (mobilni)

U slučaju potrebe bit će otvorene dodatne telefonske linije i produženo radno vrijeme.

Građani u potrebi zovu Pozivni centar, na jedan od gore navedenih telefona, koji zaprima potrebe i preusmjerava na operativan rad. U ruralnom dijelu Velike Gorice pomoć će pružati članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava, a u samom naselju Velika Gorica timovi Crvenog križa.

Pripadnici DVD-ova i Crvenog križa vode evidencije o pružanjima nužne pomoći, a prilikom pružanja nužne pomoći opremljeni su potrebnom higijenskom opremom uz izbjegavanje osobnog kontakta. Svi operativci imaju iskaznice Stožera civilne zaštite, a u obilascima koriste vozila obilježena istim znakom. Nužna pomoć podrazumijeva pomoć domaćinstvima u kojima starije osobe žive same (65+).”


STELLA

Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike