Prijava

Vaša prijava

Loša vremena, loši ljudi: ‘Nevjerojatno, ali ukrali su nam dječja kolica…’

[]

Neobično je vrijeme u kojem živimo posljednjih tjedana, ružno i neobično, tužno i loše. A kad se u loša vremena pojave i loši ljudi, kombinacija je to koja dovodi do nevjerice, razočaranja, čak i frustracije… Upravo to se dogodilo jednom mladom paru iz Velike Gorice, kojeg je dočekala šokantna scena na izlasku u šetnju s malim djetetom. Naime, iz haustora njihova ulaza, gdje su ih držali, nestala su dječja kolica!

– Ne znam uopće što reći, neobjašnjivo mi je da ima takvih ljudi… Lako je za štetu koja nam je nanesena, to je puno manji problem, ali krivo mi je zbog djeteta. Ne mogu vjerovati da nekome padne napamet ukrasti kolica – požalio nam se otac djeteta koje će sljedećih dana, dok roditelji ne pronađu način kako doći do novih kolica, morati u šetnje isključivo na rukama mame i tate.

Krađa se dogodila na adresi Cvjetno naselje 19, u haustoru u kojem postoji i zajedničko spremište. U kojem bi i ovaj mladi par čuvao kolica, da je za njih bilo mjesta u tom trenutku. Međutim, nije. Ostavili su ih tako i ovoga puta na mjestu na kojem ih je očito još netko vidio, primjetio. I odnio sa sobom.

– Nevjerojatno mi je da se to može dogoditi… – nikako se naš nesretni sugrađanin nije mogao izbaviti iz stanja šoka i nevjerice.

U vremenima kad pričamo o zajedništvu, međusobnom pomaganju i borbi cijele države protiv opakog protivnika, netko je odlučio da bi bilo sjajno počastiti se kolicima koja, eto, nisu bila dovoljno čuvana. I tako nas podsjetio da svakakvih ljudi ima među nama. I da opreza, naravno, nikad dosta.

– Znam da su šanse za to jedan posto, vjerojatno i manje, ali ako netko slučajno vidi nešto sumnjivo, ako po fotografiji prepoznaju naša kolica, molio bih da mi se javi na broj 098/1771-674 – rekao nam je za kraj utučeni otac.


Festival znanosti 2024.