Prijava

Vaša prijava

Gorički vatrogasci apeliraju: ‘Suzdržite se od paljenja korova na otvorenom’

[]

Javna vatrogasna postrojba radi punim kapacitetom i ovim kriznim uvjetima. Uz svoje svakodnevne zadatke na goričkom području, pomažu i u sanaciji posljedica potresa koji je nedavno zadesio grad Zagreb. U borbu protiv širenja koronavirusa uključila se i Vatrogasna zajednica Grada Velike Gorice koja je svoja tri vozila prilagodila prijevozu osoba zaraženih bolešću COVID-19. Naime, na goričkom području nalazi se i jedna ulazna točka za ljude koji odlaze izvan Hrvatske, Zračna luka Franjo Tuđman.

– Jučer su stigla tri aviona i mi smo bili pripravni za prijevoz osoba u samoizolaciju, ali na svu sreću nije bilo potrebe za našom intervencijom. Danas dolazi još jedan avion pa smo u pripravnosti da ako će biti potrebe interveniramo – rekao je Ivica Maceković, zapovjednik Vatrogasne zajednice Grada Velike Gorice.

Pored toga, članovi lokalnih DVD-ova angažirani su na dostavljanju hrane i lijekova starijim i nemoćnim osobama na području okolnih naselja i u naselju Kurilovec, dok taj posao na području grada provodi Crveni križ.

Lijepo vrijeme i višak slobodnog vremena mnoge će potaknuti da krenu s uređivanjem svojih okućnica, a počinje i sezona radova na zemlji. Paljenje korova na otvorenom moglo bi početi stvarati velike probleme goričkim vatrogascima, pa su apelirali na svoje sugrađane da se suzdrže od toga.

-Zbog ove situacije veliki borja naših sugrađana nalaze se u svojim domovima pa je i povećana opasnost od izbijanja požara, naročito uslijed spaljivanja korova na otvorenom. Apeliram na naše sugrađane da odgode kontrolirana spaljivanja, a ako je to neizbježno da sva paljenja vatre na otvorenom prijave svojim lokalnim DVD-ovima – istaknuo je Maceković.