Prijava

Vaša prijava

Sjećanje na Sportske igre u Novom Čiču

[]

Godine 2012. u Novom Čiču još je egzistirala stara škola od 1. do 4. razreda a stariji do 8. su morali putovati u Vukovinu. Evo što je u lipnju te godine objavio Glasnik Turopolja.

Kolone učenika osnovne škole Novo Čiče u pratnji nastavnika, slile su se 6. lipnja na nogometno igralište Dinama Hidrela, na Prve sportske igre OŠ Novo Čiče. Dočekala ih je vesela glazba s razglasa, pripremljeni tereni, svečane zastave, sokovi i grickalice sponzora i volonteri kluba. Po prekrasnom vremenu cijelo prijepodne trajala su natjecanja u malom nogometu, krosu, štafeta trčanju, graničaru, utrci u vrećama, potezanju užeta, pucanju po golu..

Treneri iz kluba vrijedno su sve pratili i sigurno da će mnogi dječaci (mogu i djevojčice) postati novi mladi igrači Dinama Hidrela. Ideju za igre dao je povratnik u klub trener Mario Paviša a prihvaćena je u lokalnoj osnovnoj školi. Nakon završetka natjecanja svi sudionici su dobili zahvalnice a pobjednici diplome.

Ideju da igre postanu tradicionalne, oduševljeno i klicanjem prihvatili su učenici ali i vrlo zadovoljni nastavnici. U Dinamu će, kaže predsjednik Dubravko Hrkovac, nastojati sve podići na još višu razinu i zainteresirati školarce za igranje nogometa i bavljenje sportom. Veliki “profit” je već ostvaren veselom cikom dječice, fanatičnim navijanjem i natjecanjem ali i dolaskom presretnih roditelja koji su također dali punu podršku. Sportske igre školaraca su, slažu se svi, pravi način za motiviranje djece za sport i stvaranje zdravih radnih navika.

NOGOMETAŠICA REPREZENTATIVKA TIHANA NEMČIĆ GOŠĆA IGARA U ČIČU

Druge po redu školske sportske igre održane su godinu kasnije 2013. godine i sve je podignuto na stepenicu višu razinu. Trenerima  Dinama Hidrela Marijanu Milanščak, Juri Varivoda, Ivanu Sivinjski, Anelu Pudić, Alenu Filipoviću i Darku Kučan odazvalo se oko 200-tinjak djevojčica i dječaka s nastavnicima ali i počasna gošća 25-godišnja Tihana Nemčić, bivša nogometna reprezentativka Hrvatske i tada trenerica naše  U-19 selekcije. Tihana je oduševljeno vodila pojedina natjecanja a na kraju podijelila presretnoj i razdraganoj dječici diplome i zahvalnice.

Ove tekuće 2020. godine igara najvjerojatnije neće biti zbog borbe čovječanstva kontra nevjerojatno opasnog virusa. Predaje nema a uz disciplinirano ponašanje vjerujmo u konačnu pobjedu i opet će igralište Dinama Hidrela u Novom Čiču odzvanjati dječjim bezbrižnim smijehom i radošću.