Prijava

Vaša prijava

Anketa Zdravi grad


Od prošle godine Velika Gorica ima status grada promatrača u projektu „Zdravi grad“. Trenutno se nalazi u prvoj fazi razvoja projekta u kojoj su Velikogoričani posljednjih nekoliko mjeseci sudjelovali u popunjavanju upitnika o utjecaju okoliša i životnog okruženja kroz odgojno – obrazovne ustanove. Kroz interesantne odgovore Velikogoričani su ukazali na određene nedostatke te moguća poboljšanja.

Većinom žele izgradnju nogostupa u svim ulicama, zatim provedbu kanalizacije u ruralnim dijelovima grada te saniranje pročistača otpadnih voda i rješavanje problema neugodnog mirisa s jezera Čiče. Neki od prioriteta odnose se na rješavanje problema ambrozije. Upitna je i kvaliteta zraka obzirom na blizinu zračne luke. Dio Velikogoričana predlaže ukidanje toplane i omogućavanje spajanja na plinsku mrežu, a dio ih predlaže da se subvencionira postavljanje solarnih panela za proizvodnju struje.

Ipak, jedan od najvećih prioriteta je izgradnja dječjeg vrtića. Velikogoričani predlažu i više različitih programa u dječjim vrtićima te mogućnost različitih aktivnosti unutar školskih objekata.

Završetak anketiranja i ispitivanja i u drugim područjima, očekuje se do kraja lipnja a dobiveni podatci dat će jasnu sliku ključnih prioriteta za poboljšanje stila života u Velikoj Gorici.