Prijava

Vaša prijava

Ove godine neće biti proslave Jurjeva, Turopoljske kobasijade ni Prvenstva u pripremi kotlovine

[]

Proslava Jurjeva, Turopoljska kobasijada i Prvenstvo u pripremi kotlovine, planirani za 26. travanj, kao i hodočašće Turopoljskog banderija u Lourdes novi su na popisu odgođenih događanja zbog sprečavanja širenja zaraze novim koronavirusom.

– Dragi Turopoljci i prijatelji Turopolja, u ovo izazovno vrijeme u kojemu smo pozvani da zdravlje stavimo ispred ustaljenih rutina došlo je vrijeme i da službeno objavimo kako je Plemenita općina turopoljska zaustavila sve pripreme glede organizacije proslave Jurjeva u Lukavec-gradu te drugih aktivnosti planiranih za travanj i svibanj. O otkazivanju ovih programa obaviješteni su naši sponzori – Grad Velika Gorica, Zagrebačka županija, Turistička zajednica GVG-a te Ministarstvo kulture kako bi po natječajima dobivena sredstva ostala u njihovim proračunima te se iskoristila u sada nužnije potrebe – objavili su iz Plemenite opčine turopoljske.

Iz POT-a ser ipak nadaju kako će, prilagođeno okolnostima u kojima se nalazimo, ipak uspjeti predstaviti knjigu autora Ivana Rožića “Povijest Plemenite općine turopoljske”.

28.04.2019. Lukavec. Turopoljsko Jurjevo – Svjetsko prvenstvo u pripremanju kotlovine i Izložba konja. Foto: David Jolić/cityportal.hr