Prijava

Vaša prijava

Ortodont i psihijatar u Domu zdravlja počinju ponovno raditi s pacijentima

[]

Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske sve što nije asolutno neophodno za funkcioniranje života se privremeno zatvorilo, pa je tako gorički Dom zdravlja ostao bez ortodonta, ali i psihijatra. No, mjere pomalo popuštaju, a građani su se navikli i na zaštitne mjere te ih se pridržavaju, pa će se polako vraćati u funkciju sve liječničke ambulante. Od idućeg tjedna tako će ponovno početi raditi ortodont i psihijatar u goričkom Domu zdravlja.

– Ordinacija koju je koristila doktorica ortodoncije u ovim kriznim vremenima bila je pretvorena u hitnu ambulantu. Ona će dolaziti jednom tjedno za one stvari koje su hitne kod ortodoncije, gdje hitno nešto treba napraviti ili popraviti. Jučer smo dogovorili da svakodnevno radi i psihijatar, ali na način da se ne dolazi ako stvarno nema potrebe, nego da se zove telefonom. Neke stvari se stvarno mogu telefonom riješiti. Psihijatar će biti i na usluzi liječnicima obiteljske medicine za konzultacije, pomoć i podršku. Zahvaljujem se doktorici Lisičak koja je izrazila želju da bude ovdje kao pomoć, i pacijentima, ali i nama liječnicima u Domu zdravlja – rekao nam je voditelj Doma zdravlja Velika Gorica Stjepan Zagorac.

Kroz cijelo razdoblje od početka epidemije koronavirusa, stomatolozi rade i dostupni su svojim pacijentima, ali u nešto smanjenom opsegu nego prije kako bi se smanjile gužve, a time i mogućnost širenja koronavirusa. Ipak, na ulazu u Dom zdravlja, podsjetimo, i dalje funkcionira trijaža kako unutra ne bi ulazili oni kod kojih se sumnja da boluju od COVID-19.

– Na taj način bi se moglo zaraziti osoblje Doma zdravlja, ali i oni koji su došli zbog drugih poteškoća. Već smo imali 15 ljudi u samoizolaciji. I ja sam bio u samoizolaciji. Sada sam izašao i ponovno sam dostupan pacijentima. Upravo zbog tog kontakta dolazi do zaraze medicinskog osoblja i sada si možete zamisliti, da se to dogodi u nekom većem opsegu, kako bi to izgledalo. Dom zdravlja bi praktički bio zatvoren. Zato moramo biti oprezni. Puno je više onih koji trebaju doći u Dom zdravlja, a nisu pozitivni na koronavirus. Zato molim one koji sumnjaju na zarazu da ne dolaze, nego da se obrate svom liječniku obiteljske medicine telefonom. Jer, ako se zaraze liječnici, oni ispadaju iz sustava i sve se zatvara – pojasnio je Stjepan Zagorac.