Prijava

Vaša prijava

VIDEO Ministrica Divjak objavila informacije o državnoj maturi

[]

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je objavila kako se gradivo drugog polugodišta četvrtog razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature. U svojoj poruci maturantima potvrdila je i kako će ispiti za obavezne predmete biti od 8. do 29. lipnja. U tom periodu održat će se i esej iz Hrvatskog jezika koji je bio predviđen za sredinu svibnja. Umjesto njega, održat će se online probni esej kako bi maturanti dobili povratnu informaciju o spremnosti za taj dio ispita iz Hrvatskog jezika.

– Drage maturantice i maturanti, svjesna sam izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku – kazala je Divjak.

Državna matura 2020.

Drage maturantice i maturanti, svjesna sam izazova i teškoća s kojima se susrećete u posljednjoj etapi vašeg školovanja, vi i vaši nastavnici. Stoga sam poslala pismo Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja u kojem kažem da se gradivo drugog polugodišta 4. razreda za obavezne predmete neće nalaziti u ispitima državne mature. Želim vam svima da se dobro pripremite za državnu maturu, a mi ćemo vam i dalje u tom postupku davati punu podršku.

Gepostet von Blaženka Divjak am Dienstag, 21. April 2020

 


Petek na Gorice: sudjelovali mali poduzetnici 4.b razreda