Prijava

Vaša prijava

Udomljena djeca na zajedničkom druženju


Uoči blagdana Velikogorički HSLS-a i Udruga udomitelja djece i starijih osoba „TOPLO SRCE“, organizirali su prigodnu akciju sa ciljem isticanja i ukazivanja na problematiku udomiteljstva i djece koja su udomljena ili im je potrebno udomljavanje. Naime, za 26-ero velikogoričke udomljene djece organizirano je gledanje kino projekcije animiranog igranog filma RIO 2 te zajedničko druženje u velikogoričkom McDonaldsu.

Iskustva udomljene djece i udomitelja su različita, ali postoji i puno neriješenih problema i nerazumijevanja kako institucija tako i društva u cjelini s kojima se svakodnevno susreću udomljena djeca, a posebno udomitelji. Samo Turopolje ima stogodišnju tradiciju udomiteljstva, ali sve je manje novih udomitelja, a postojeći su stariji, obeshrabreni i prepušteni sami sebi. Svatko od velikogoričke udomljene djece napisalo je pismo Uskršnjem zečiću sa svojom željom.

Pozivaju se svi sugrađani, gospodarstvenici i drugi koji su u mogućnosti da se uključe i podrže akciju. Pisma će se objavljivati tokom tjedna preko facebook-a i našeg medija, a svatko tko se želi uključiti može kontaktirati Udrugu udomitelja djece i starijih osoba „TOPLO SRCE“.

MARIO