Prijava

Vaša prijava

Gorica je korona free!

[]

Djeluje kao da je prošao cijeli jedan život, jer bilo je to na trenutke zaista frustrirajuće i uznemirujuće razdoblje, ali u stvarnosti je prošlo točno 60 dana od 25. ožujka, od dana kad je stigla prva loša vijest:

– Dvoje Velikogoričana zaraženo je koronavirusom. To su prvi slučajevi u našem gradu.

Zabrinutost je rasla, maske i rukavice postale su osnovni dio naših života, poput ručnog sata ili sunčanih naočala, a na kraju se brojka zaustavila na solidnih 39. U samom gradu 35, u općinama Pokupsko, Kravarsko i Orle još četiri slučaja. Zabilježili smo i tri smrtna slučaja, u sva tri radilo se o osobama u osamdesetim godinama, pokopani su na goričkom groblju pod posebnih uvjetima…

I evo nas, 60 dana poslije, nakon proživljenih otprilike milijun trenutaka u kojima smo pomislili “Bože, kad će ovo više završiti”, konačno smo dočekali toliko željenu rečenicu ili dvije:

– S današnjim danom u Velikoj Gorici više nema niti jedna osoba zaražena koronavirusom. Ukupno je na području grada i okolnih općina bilo 39 zaraženih.

Drugim riječima, gotovo je. Konačno je gotovo. Pokazalo se na kraju, realno, da je panika koja je nastala bila gotovo i bezrazložno velika, ali možda je ovako, s ovako malim brojkama, završilo upravo zato što se Velika Gorica kao grad pridržavala svih mjera… Nakon svega, najvažnije je da je svemu došao kraj, da se normalan život vratio među nas, da će od ponedjeljka konačno svoja vrata otvoriti i škole.

Gorica, korona free grad… Kako to dobro zvuči!


Ena i Pavao pozvani na državno Natjecanje iz Fizike