Prijava

Vaša prijava

Produžena “generalka” za HNL: Gorica s Varaždinom igra tri poluvremena!

[]

Šesti tjedan priprema bliži se kraj, toliko je već prošlo otkad je došla ona dozvola da se može trenirati u manjim skupinama, a nakon utakmice protiv Varaždina u subotu (16 sati) ući će se u samo finale priprema za nastavak prvenstva. U tom smislu, najvažnija vijest kaže kako novih problema s ozljedama nema, kako se oporavljenici polako vraćaju u ritam, i sad je na treneru Valdasu Dambrauskasu da raspodjeli minutažu na sve raspoložive igrače…

Baš iz tog razloga, da bi što više igrača dobilo što više minuta na terenu, prvotni plan je bio da Gorica i Varaždin odigraju dvije utakmice, sa po dvije različite postave, no stvar je na kraju završila na sredini. Neće se igrati dvije utakmice, neće ni jedna, već – jedna i pol! Dogovor je takav, igrat će se tri puta po 45 minuta, kako bi Dambrauskas i njegov kolega Samir Toplak dobili što više prostora za raspoređivanje minuta.

Goričani su dosad odigrali dvije utakmice, remizirali (2-2) s Istrom 1961 u utakmici u kojoj je svaka postava odigrala po jedno poluvrijeme, te pobijedili Dinamo (3-2) u susretu u kojem je početna postava dobila sat vremena na terenu.

– Ne postoji tu prva i druga momčad, to su A i B momčadi – ponavljao je u oba slučaja trener Dambrauskas, a tako je nekako i bilo, kombinirano i prilagođeno situaciji.

Ogled s Varaždinom, međutim, mogao bi biti pokazatelj u kojem smjeru trener razmišlja, koga vidi u kojoj ulozi, no naravno da onih 11 koji će krenuti nisu i pretplaćeni na mjesto u startnoj postavi u Koprivnici. Uostalom, startati gotovo sigurno neće ni rekonvalescenti Lovrić, Čanađija i Špikić, isprobavat će Dambrauskas i neke druge ideje u igri, a i za sve one koji uđu s klupe bit će dovoljno vremena za dokazivanje.

Utakmica će se, naravno, igrati bez prisustva gledatelja, drukčije odluke tek se očekuju, ali zato će se ovaj susret moći pratiti uživo na službenoj Facebook stranici HNK Gorice. Uključenje se najavljuje nekoliko minuta prije 16 sati, u pomoć dolazi i stručni komentator, a nogometno poslijepodne trebalo bi završiti nešto prije 19 sati.

Bit će to jako dobra uvertira za sljedeću subotu, 6. lipnja, kad Gorica gostujućom utakmicom protiv Slaven Belupa kreće u nastavak sezone.