Prijava

Vaša prijava

Predstavi “Kreket” međunarodna nagrada


Nakon što je prošle godine na Festivalu regionalnih kazališta Prolog u Sisku dobio nagradu za najbolju predstavu i režiju, kazališni komad „Kreket“ u koprodukciji „Scene Gorica“ i Teatra EXIT, ne prestaje nizati uspjehe. Na 14. međunarodnom Naj, naj, naj festivalu u organizaciji Gradskog kazališta Žar ptica, predstava „Kreket“, autora Davida Mameta, u režiji Renea Medvešeka, ponovno je proglašena najboljom predstavom, a Luka Dragić najboljim glumcem za ulogu Princa u istoj predstavi.

„Više smo nego zadovoljni uspjesima koje niže Kreket, a imamo i odličnu suradnju s Teatrom EXIT. Ova nagrada je još jedan dokaz da radimo dobre predstave i da Scena „Gorica“ ide u dobrom smjeru. Naravno, nagrada nam je veliki poticaj za daljnji rad“, rekla je Ines Bojanić, umjetnička voditeljica Scene „Gorica.“

Za Zlatnu Žar pticu, rad akademske kiparice Andreje Bassi, „Kreket“ se izborio u oštroj konkurenciji od čak četrnaest svjetskih i domaćih kazališnih atrakcija. Na 14. međunarodnom Naj, naj, naj festivalu, održanom od 11. do 16. travnja ove godine, među ostalima svoje su predstave pokazali Slovenci, Nijemci, Mađari, Španjolci, a najveće i najpoznatije Jakutsko kazalište iz dalekog Sibira po prvi se puta predstavilo mladoj zagrebačkoj publici.

„Scena „Gorica“ nastavlja s vlastitom produkcijom. Trenutno je u pripremi dječja predstava „Dječak koji je tražio zmaja“ u režiji Damira Mađarića, čija  će premijera biti u prvoj polovici svibnja. U drugoj polovici godine predstavu za odrasle režirat će renomirani Stojan Matavulj“, dodala je Bojanić istaknuvši kako vjeruje da će i nove predstave imati slične uspjehe kao „Kreket.“

Svoje zadovoljstvo nagradom predstave „Kreket“ nije skrivala ni Barbara Grđan Odrčić, ravnateljica velikogoričkog Pučkog otvorenog učilišta, naglasivši da je Velika Gorica grad kulture i da ovaj kazališni uspjeh ide upravo tome u prilog.