Prijava

Vaša prijava

Pivica, roštilj, jedan “prvoligaški” gol i prekid pobjedničkog niza

[]

U petak su u Novom Čiču Dinamo i Lekenik odigrali utakmicu 3. kola Mini veteranske lige od pet klubova. Vodeći Dinamo nije uspio nastaviti niz od dvije uvodne pobjede jer je Lekenik bio dostojan suparnik i bilo je 1:1. Dinamovcima nije bila dovoljna ni brojčana prednost, s obzirom na to da je voditelj momčadi Stjepan Grgar u rosteru imao čak 23 igrača! Istina, na poluvremenu se broj smanjio jer je Darko Vrbičić otišao pomoći lakše ozlijeđenom Joži Šanteku oko roštilja. Da, i Hemen je zatražio od voditelja Grgara i dobio dozvolu odšetati po pivicu.

Na klupi Dinama bilo je čak 12 igrača, ukupno se njih 23 pojavilo na ogledu s Lekenikom

Na drugoj strani, šef Lekenika Zoran Gregurić imao je petnaestoricu hrabrih i kvalitetnih, na čelu s vižljastim i nezadrživim Juricom Culovićem, koji je radio velike probleme “plavima” u veznoj liniji, ali i domaćim stoperima.

Zoran Gregurić, voditelj veteranske momčadi Lekenika, slavio je bod u Novom Čiču

Igralo se obostrano iznenađujuće kvalitetno i kombinatorno, uz maksimalno pridržavanje taktičkih zadataka. U 7. minuti Luka Bejić po sredini u slalomu je prošao nekoliko prepreka i onda s 20 metara silovito pucao malo iznad grede. Vratar tu nije mogao ništa i šteta što to nije ušlo jer bio bi to gol za “prste polizati”. Na drugoj strani Mario Skrbin bio je proigran i vratar Dinama Alen Filipović je doveden u mat situaciju. Gostujući napadač krenuo je u dribling jer mu je golman uletio u blok, ali onda je odnekud “uskrsnuo” netko od dinamovaca i spasio siguran pogodak. Igrala se 16. minuta kad je Mentor Stafa probio lijevu stranu i onda pokušao lobom, ali nije pogodio.

Igralo se angažirano, ali i izuzetno korektno, pa je sucu Danijelu Rožić to bilo ugodno kasno popodne. Potrajalo bi nabrajati sve lijepe kombinacije pa idemo opisom dočarati tek pogotke. U 51. minuti Mario Tolić je s lijeva nakon lijepe kombinatorike fino asistirao “prvoligaškom” Igoru Krliću (uspješno radi u HNK Gorici), a ovaj iz takve zgode ne griješi. Sijevnuo je prizeman i snažan precizan udarac i lopta se zakoprcala u suprotnom kutu mreže Lekenika za 1-0. Lekenik je poravnao rezultat samo šest minuta kasnije. Već spominjani Culović kao brzi vlak probio se po sredini, a nakon duplog pasa s desna je asistirao, a Krešo Matković majstorski pogodio za pravednih 1-1.

DINAMO – LEKENIK 1-1
NOVO ČIČE Stadiončić Dinama Hidrel. Gledatelja 10. Sudac: Danijel Rožić (Buševec).
STRIJELCI: 1-0 Igor Krlić (51), 1-1 Krešo Matković (57).
DINAMO: Filipović, Kelemenić, Hemen, Hrgović, Bejić, Stipetić, Malbaša, Krpečanec, I. Krlić, Stafa, Penić (Radović, Tolić, D. Šantek, Lovrić, Barišić, Horvatić, S. Grgar, Balenović, S. Krlić, Jambrešić, Vrbičić, Cerjak). Voditelj: Stjepan Grgar.
LEKENIK: Dolački, Rajković, Žabčić, Car, Peršin, Smolković, Matković, Stojević, Culović, Skrbin, D. Hajduk (Puškarić, Bartolin, Kušević, Bogović). Voditelj: Zoran Gregurić.
IGRAČ UTAKMICE: Jurica Culović

Mala Bune: Buna – Hruševec 3-1

REDOSLIJED NAKON 3. KOLA:

1. DINAMO ČIČE (7), 2. LEKENIK (4), 3. MLAKA (3), 4. BUNA (3), 5. HRUŠEVEC (0).