Prijava

Vaša prijava

Znamo što smo radili ove godine… Klinci iz Hribara preskaču sve prepreke

[]

Vrijedne učiteljice iz Osnovne škole Nikole Hribara odradile su cijeli niz projekata sa svojim učenicima tijekom ove neobične škole godine, a o svemu što su radile same su i napisale opsežan izvještaj, koji izgleda ovako…

Škola za život. Novi i drugačiji životni izazovi koji su se postavili pred učenike, učiteljice i roditelje prvih razreda. Rad po novim kurikulumima iziskivali su i drugačiji pristup radu. Kako bi svoj rad nadopunili iskustvima drugih i drugima pokazali što i kako rade učenici 1.a i 1.d razreda uključili su se u nekoliko projekata na eTwinning platformi. Uživali su zajedno sa svojim učiteljicama Vesnom Stipić i Jadrankom Jelisavac.

Sigurnim korakom u školu 1
U projektu sigurnim korakom u školu 1 čiji je osnivač profesorica Branka Pastuović naglasak je na suvremenim metodama poučavanja, aktivnom učenju, radionicama, učenju istraživanjem i rješavanjem problema te primjeni različitih vrsta igara u nastavnim i projektnim aktivnostima prvog razreda. Učitelji i učenici koji su uključeni u projekt međusobno surađuju i razmjenjuju iskustva, razne materijale koji su nam važni za kvalitetno provođenje nastave 1. razreda, a izuzetno su nam bili korisni tijekom provođenja nastave na daljinu.
Važna događanja koja smo imali tijekom ove školske godine zabilježili smo slikom, riječju, pjesmom, plesom, glumom na stanicama ovog projekta. Učenici su stjecali razna znanja, vještine i stavove kojima su jačali svoje samopouzdanje, razumjeli i surađivali s drugima. U Sigurnom koraku u školu 1 zabilježili smo aktivnosti koje smo provodili u našoj školi i izvan nje: prvi dan i prve školske korake, Dane kruha, Svjetski dan jabuka, Međunarodni dječji tjedan, svetog Nikolu i Božić, Svjetski dan čitanja naglas, Dan sigurnog interneta, Međunarodni dan materinskog jezika, Dan ružičastih majci, Karneval, matematičke sadržaje, abecedu/slovaricu i niz drugih aktivnosti.
U nastavu na daljinu uključili su se i roditelji pa smo zabilježili uskršnja događanja, proveli projekt Majka je srce obitelji povodom Majčinog dana i Međunarodnog dana obitelji, raspjevali cijelu obitelj pjesmom Nek svud ljubav sja.
Uživali smo u svim aktivnostima te zahvaljujemo roditeljima i organizatorima projekta na pomoći i suradnji tijekom cijele školske godine, a naročito za vrijeme nastave na daljinu.

U svijetu likovnih umjetnika 2/art in my heart
Projekt je u organizaciji Udruge hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono (UHURN) pod vodstvom gđa. Nevenke Dimač i Sandre Vuk. Upoznali smo pet velikih likovnih umjetnika svijeta, a jedan je iz naše domovine. Njihov život, djela i cjelokupno stvaralaštvo potaknuli su nas na učenje, kritičko promišljanje i stvaranje likovnih radova poput njihovih. Na trenutak smo zaustavili vrijeme i slikali poput Karle Gerard, Pieta Mondriana, Alme Thomas, Guiseppe Arcimbolda i našeg slavnog slikara naive Ivana Rabuzina.
Radovi naših učenika redovito su bili dostupni na twinspaceu, web – stranici projekta i fb – grupi projekta. Na taj smo način prenosili stečeno znanje partnerskim školama potaknuvši i njih na kreativnost i stvaranje osobnih likovnih uradaka.

Obitelj i ja
Udruga hrvatskih učitelja razredne nastave Zvono (UHURN) organizator je projekta Obitelj i ja. Projektom smo zabilježili sve važne događaje tijekom ove školske godine u koje su se aktivno uključili roditelji s ciljem uspostave kvalitetne suradnje na dobrobit učenika. Aktivnosti su bile usmjerene na izgradnju suradnje, tolerancije i međusobnog uvažavanja unutar razrednog odjela, škole i obitelji.
Na daljinu smo obilježili Majčin dan i Međunarodni dan obitelji od 8. do 15. svibnja 2020. godine pod nazivom Majka je srce obitelji.

Književnik mog zavičaja
Upoznali smo se sa životom, radom i stvaralaštvom književnica našeg zavičaja, Jadrankom Čunčić – Bandov i Željkom Horvat – Vukelja. Bile su dragi gosti naše škole i razveselile učenike svojom glumom, pričom i pjesmom. S književnicom Željkom Horvat – Vukelja obilježili smo Svjetski dan čitanja naglas.
Posebno nas se dojmio susret na daljinu s velikogoričkim piscem Božidarom Prosenjakom, djedom, čija unuka polazi 1.a razred naše škole. Uživali smo u priči Pudlica, to najbolje zna koju nam je književnik pročitao na daljinu. Svoje stvaralačke aktivnosti podijelili smo s drugim sudionicima projekta.

100. dan škole
Razigrano, veselo i dinamično obilježili smo 100. dan škole kojeg sva djeca vole. U nizu aktivnosti koje smo proveli u školi posebna zahvala roditeljima koji su se priključili raznim slatkim delicijama koje su ispekle vrijedne ruke naših mama i baka u obliku broja 100, a učenici su ih s veseljem blagovali.

Svjetski tjedan svemira
I još jedan projekt. Drugačiji od ostalih. Zanimljiva tema – Svemir. Proučavali smo planete Sunčevog sustava, bili astronauti i lebdjeli nebeskim prostranstvima. Zanimljiva priča vezana uz Svjetski tjedan svemira koji se svake godine obilježava od 4. do 10. listopada. Roditelji su izradili sve potrebne kostime. Istraživali smo razne sadržaje iz kojih smo dobivali zanimljive informacije i na taj način proširivali svoje dosadašnje vidike.