Prijava

Vaša prijava

Za zapošljavanje žena koje će brinuti za starije osobe Općina Orle dobila gotovo milijun kuna

[]

Općina Orle dobila je 926.000 kuna za projekt “Zaželi” kojim će se s područja općine zaposliti 10 žena. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava 19. lipnja načelniku Ervinu Vujici uručili su predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar rada i mirovinskog sustava Josip Aladrović te ravnatelj HZZ-a Ane Lončar.

– Mi smo 2017. lansirali ovaj projekt, on je ostvario jako dobre rezultate, ukupno je financirano 322 projekta za koja je odobreno više od milijardu kuna, i to bespovratnih, iz sredstava Europskog socijalnog fonda – kazao je Plenković.

Kroz provedbu programa Zaželi zaposleno je više od 6.000 žena, a uključeno je 30.000 starijih osoba koje su zbrinute u vlastitom domu, a koje bi bez tih usluga imale vrlo teške okolnosti za samostalni život.

– Želim podsjetiti da je ovdje ciljna skupina bila upravo teže zapošljive žene, zrele srednje dobi i to u ruralnim krajevima – istaknuo je Plenković i dodao kako je time država ispunila svoju temeljnu zadaću, popunivši onaj dio tržišta rada koji privatni sektor teško može popuniti.

Ministar Josip Aladrović objasnio je da sam projekt Zaželi sadrži tri komponente: komponentu zapošljavanja, komponentu obrazovanja i komponentu osposobljavanja te izrazio uvjerenje da će sve to poboljšati kvalitetu života korisnika i svakodnevnih aktivnosti na koje osobe zaposlene kroz ovaj projekt utječu.