Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do utorka do 11 sati evidentirano je 158 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o dvije osobe više. Do sada je ukupno izliječeno 125 osoba, a četiri su preminule, stoji u izvješću županijskog Stožera civilne zaštite za utorak.

Oba nova slučaja vežu se za samoborsku ispostavu, što znači da je velikogoričkog područje ostalo na istome broju, bez novih zaraženih. U brojkama, to znači da je na području grada, ali i općina Kravarsko, Pokupsko i Orle, i dalje ukupno 45 zaraženih.

– Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana – istaknuto je iz županijskog stožera.