Prijava

Vaša prijava

Podjela bodova u Puli: Prelec i Istra zaustavili pobjednički niz Gorice

[]

U svim scenarijima koji bi donijeli uključivanje u borbu za Europu nogometašima Gorice trebala je pobjeda u Puli, kojom bi se nadogradila slavlja protiv Hajduka i Rijeke. Međutim, od toga nije bilo ništa. Nije Gorica odigrala lošu utakmicu, pomalo nesretno primila je prvi gol, preokrenula, pa onda ipak ostala bez punog plijena… Objektivno gledajući, ovih konačnih 2-2 vjerojatno je i najrealniji rezultat.

Uz već duže ozlijeđene Golubickasa i Čanađija, za utakmicu u Puli trener Gorice Valdas Dambrauskas nije mogao računati ni na Joeya Suka, koji je bio na klupi, ali sa zdravstvenim problemima zbog kojih je dobio poštedu sve do same završnice. Slažući startnih 11 bez jednog od ključnih igrača, Dambrauskas je složio formaciju u kojoj je Lovrić bio napadač, Cherif Ndiaye ovoga puta iza njegovih leđa, a Špikić i Dvorneković na bokovima. Međutim, plan se promijenio već u 14. minuti, kad je zbog ozljede morao izaći Špikić, što je detalj koji će se nešto kasnije pokazati vrlo važnim…

Dominirala je Gorica u tom prvom poluvremenu, barem što se tiče posjeda lopte, jer u značajnim je dijelovima tog razdoblja utakmice Istra bila u svojih 40-ak metara, a svi igrači Gorice bili su na protivničkoj polovici. Gradila je Gorica svoje akcije, tražila način kako proći gustu formaciju domaćina, kojem kao da je odgovaralo biti u takvoj ulozi, na čekanju nekog brzog izlaska u protunapad.

I sve je izgledalo kao jedna, najkraće rečeno, uspavana utakmica, bez pravih, izrazitih šansi na bilo kojoj strani, uz puno taktičkog nadmudrivanja, a u svemu tome prva je profitirala Istra. Već je sudac Čuljak praktički pripremio zviždaljku, s namjerom da pošalje igrače na odmor, kad je po desnoj strani pobjegao Šime Gržan. Ušao je u šesnaesterac, pucao lijevom nogom, lopta je dobila čudnu putanju, Kahlina je uspio skrenuti taj pokušaj, ali ipak je na kraju ušla u mrežu, nekako se ukotrljala za vodstvo domaćina. I za šok za Goričane uoči odlaska na predah…

Reagirao je Dambrauskas ostavljanjem Dvornekovića u svlačionici, a umjesto njega ušao je Ognjen Mudrinski. Ušao da bi donio preokret, a već pet minuta poslije njegov posao bio je obavljen! Prvo je u 48. minuti primio jedno nabacivanje Čabraje i lijepo vratio za Jiloana Hamada, koji je mirno pogodio za 1-1. Ekspresno se Gorica vratila u utakmicu, nakon toga je preostalo – nastaviti dalje.

I zato se se pobrinuo Mudrinski, koji je na isteku 50. minute glavom dočekao nabacivanje Muse s desne strane i lijepo loptu proslijedio u mrežu za nevjerojatni preokret u samo pet minuta. Igrači domaće momčadi djelovali su pogubljeno, Gorica je nastavila mirno čuvati svoju prednost, a imala je šanse i za treći gol. Kao, primjerice, ona kad je Cherif dobio povrtnu loptu od Mudrinskog, pucao iz sjajne pozicije, no golman Čondrić uspio mu je obraniti.

A onda je, kako to već u nogometu ide, došla kazna. Ivan Delić primio je jednu loptu nečuvan u 80. minuti, plasirao je u malu mrežicu goričkoga gola i vratio stvari na početak. U preostalih deset minuta obje su momčadi pokušavale doći do pobjede, sve su dale u napad, no treba priznati da je u svemu tome nešto bolje situacije imao domaćin. Na kraju svakome po bod, što je ishod kojim neće biti zadovoljavajući ni za jedne ni za druge…

Goricu sljedeći ispit čeka u petak, kad u Veliku Goricu dolazi Varaždin.

ISTRA 1961 – GORICA 2-2
PULA Stadion Aldo Drosina. Gledatelja 742. Sudac: Ante Čuljak (Zagreb). Pomoćnici: Ivica Modrić (Zagreb) i Luka Pušić (Zagreb). Četvrti sudac: Ivan Župan (Bjelovar). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Robi Kezele (Rijeka).
STRIJELCI: 1-0 Gržan (45+3), 1-1 Hamad (48), 1-2 Mudrinski (51), 2-2 Delić (81)
ISTRA 1961: Čondić – Grujević, Tomašević, Paez, Pavić – Galilea, Blagojević, Ivančić (od 75. Močinić) – Gržan, Fintić (od 57. Delić) – Guzina (od 86 Perić-Komšić). Trener Ivan Prelec.
GORICA: Kahlina – Muhammed, Steenvoorden, Jovičić, Čabraja – Babec (od 76. Maslowski), Kalik – Dvorneković (od 46. Mudrinski), Ndiaye, Špikić (od 14. Hamad) – Lovrić (od 76. Suk). Trener Valdas Dambrauskas.