Prijava

Vaša prijava

Velika pobjeda malog borca! Jakov nema ni dvije godine, a već je prošao tri operacije srca

[]

Rođen je s pola srca i od tada se bori za svaki njegov otkucaj. Maleni Jakov Vukadin iz Kobilića jedno je od 10 tisuća djece u Hrvatskoj rođenih sa srčanom manom. Sa svoje nepune dvije godine, dosad je prošao već tri zahtjevne operacije i 12 kateterizacija srca – operacija koje se izvode kroz vrat i prepone. Umjesto neprekidne igre i bezbrižnog odrastanja, on i njegovi roditelji često borave u bolnicama, gdje doktori i stručnjaci rade sve kako bi mu omogućili život s pola srca.

Prvu operaciju ovaj hrabri mali borac je imao sa samo sedam dana, a druga je slijedila već sa šest mjeseci. Nakon prvih dviju operacija na Rebru, novu bitku za život Jakov i njegovi roditelji dobili su u ponedjeljak u Münchenu. Tamo su morali otići zbog bolje opreme koje u Hrvatskoj, nažalost, nema.

– Radili su Fontan operaciju, lijevu granu plućne arterije, zalistak i kolaterale. Jakov se uspješno oporavlja na intenzivnoj njezi i brojimo dane do odjela, a onda tjedne do dolaska u naš Kobilić. Svi s nestrpljenjem očekuju njegov povratak u Veliku Goricu – i tata Josip, braća Roko i David, djedovi, bake, tetke, stričevi, a i svi prijatelji, pa i njegova Velika Gorica. Zahvaljujem se svima na molitvama, pozitivnim mislima i utjesi. Ovo je velika pobjeda malog borca. Sad jače kuca to srce velikogoričko – kazala nam je Jakovljeva mama Petra Vukadin i dodala kako će se iduća oko tri mjeseca Jakov oporavljati u Njemačkoj.

– Svaka čast stručnjacima i ovdje u Njemačkoj, dječjem kirurgu s Rebra Draženu Belini, kardiologu Šariću i cijelom timu, a pogotovo Jakovu koji je to sve izdržao. Svjesna sam da se radi o jako dugačkom oporavku, ali smo presretni što je ovo bila zadnja operacija srca u Jakovljevom životu – objasnila je mama Petra.