Prijava

Vaša prijava

Zagrebačka županija među najsigurnijima u Hrvatskoj

[]

Zagrebačka županija prema broju kaznenih djela na 100 tisuća stanovnika među najsigurnijim je županijama u Hrvatskoj – rečeno je na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije na kojoj je prihvaćeno izvješće Policijske uprave zagrebačke o stanju i kretanju osnovnih sigurnosnih pokazatelja na području Zagrebačke županije u 2019.

Prema riječima Marka Rašića, načelnika Policijske uprave zagrebačke broj kaznenih djela na 100 tisuća stanovnika u Zagrebačkoj županiji je 844, a hrvatski prosjek je 1370. Tijekom 2019. godine na području Županije zabilježeno je 2.610 kaznenih djela, 1.975 prometnih nesreća te 2.863 prekršaja protiv javnog reda i mira i drugih zakona. U odnosu na isto razdoblje 2018. godine kriminalitet je u porastu za 12 posto, ali je razriješenost bolja za 7,2 posto. Prometnih nesreća manje je za 6,9 posto, a broj smrtno stradalih u prometnih manji je za 31,3 posto.

Područje Zagrebačke županije s aspekta sigurnosti ocijenjeno je kao izuzetno sigurno i poželjno za život, a kao i prethodnih godina velika pozornost usmjerit će se na mnogobrojne preventivne programe te stručno usavršavanje policije.