Prijava

Vaša prijava

Ograničenje u naselju 50, a on jurio 103 km/h! I završio u pritvoru…

[]

Kao i obično, velikogorička policija je tijekom vikenda pojačano nadzirala ponašanje vozača u prometu, s naglaskom na provjeru vožnje pod utjecajem alkohola i kontrolu brzine. I imali su, nažalost, što raditi, u obje “kategorije” zabilježeni su rezultati koje bi neki mogli nazvati i impresivnima…

Naime, rekorder u kategoriji “promili u krvi” je 55-godišnji muškarac koji je pijan izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u Ulici Antuna Gustava Matoša. Alkotestiranjem je utvrđeno da čovjek ima 1,61 promila alkohola u krvi, što se i u znanstvenoj terminologiji smatra “pravim” pijanostvom. U prijevodu, za takvu koncentraciju alkohola potrebno je popiti 1,5 l piva ili 0,8 vina ili 2,5 dcl žestokog pića. Kao nagradu za ovakav doseg 55-godišnjak je dobio noćenje u pritvoru, a na licu mjesta mu je privremeno oduzeta vozačka dozvola.

Ukupno je velikogorička policija zabilježila dva slučaja alkoholiziranosti, ali i 32 vozača koji su vozili prekomjernom brzinom. Među njima se ističe strani državljanin koji je u naseljenome mjestu, na dijelu ceste na kojem je ograničenje 50 km/h, vozio više nego dvostruko brže. Konkretno, izmjerena mu je brzina od 103 km/h, zbog čega je malo nakon počinjenja prekršaja uhićen te prepraćen pred dežurnog suca.