Prijava

Vaša prijava

Gazda nogometaš, restoran idealan za nogometaše

[]

Neće biti gledatelja na utakmici protiv Slaven Belupa u petak (21.05 sati), zabranjeno je zbog trenutačne epidemiološke situacije, ali nogometaši Gorice bit će spremni za sve uvjete. Fizički sjajno pripremljeni, gladni dokazivanja u posljednjem kolu prvenstva, ali zapravo – siti! Zahvaljući, i ovoga puta, restoranu Stafas u Buzinu.

Čim je sjeo na klupu Gorice, trener Valdas Dambrauskas uveo je ranije okupljanje na dan utakmice. Sastanak je u hotelu, koristi se to vrijeme za druženje, još snažnije povezivanje igrača, za posljednje sastanke sa stručnim stožerom, a obavezan je i poslijepodnevni odmor. A onda, svi zajedno, odlaze na zajednički obrok, onaj koji daje energiju za što bolju izvedbu na terenu. I kad se traži prava lokacija, u klubu najradije biraju upravo Stafas! I nije to slučajno, restoran je to koji ima snažu vezu s nogometom, jer gazda Mentor Stafa je, kažu svjedoci, sjajan nogometaš i danas, u veteranskim danima…

Tako je i prije gostovanja, bilo je tako i uoči remija s Lokomotivom, uoči utakmice u kojoj su odlični Goričani zakomplicirali život Lokomotivi u borbi za drugo mjesto. Igrači obožavaju ugodnu, praktički domaću atmosferu restorana Stafas, hrana im savršeno odgovara, a i u restoranu vole kad im nogometaši dođu u goste.

– Što nam najviše odgovara? Ma sve, od ambijenta, posluge, okusa i kvalitete hrane… Nakon ručka ovdje puno je lakše igrati – sa smiješkom kaže igrač Gorice Matija Dvorneković.

Ostali gosti restorana nerijetko zadrže pogled na dečkima odjevenim u goričke boje, zanimljivo im je vidjeti prvoligaške nogometaše, ponekad i toliko da na trenutak zaborave na gastronomski festival na svome tanjuru, bez obzira radi li se o beefsteaku u umaku od zelenog papra, telećim kotletima na žaru, janjetini ispod peke ili sa ražnja…

– Uživamo u hrani, a lijepo je vidjeti i sve ove zgodne sportaše za stolom do nas – u glas govore gošće restorana Anja i Morana.

Nahranjeni finom klopom i dobrim vibracijama, nogometaši nakon obroka odlaze prema svojim izazovima, najčešće u nekim svojim mislima, jer utakmica se bliži, i uz pozdrav “vidimo se opet!”