Prijava

Vaša prijava

Počet će gradnja šetnice od Gradića do Petrovine i pump track staze, a u planu su i dva nova rotora

[]

Grad Velika Gorica objavio je plan gradnje komunalne infrastrukture nerazvrstanih cesta, javnih prometnih površina, parkirališta, zelenih površina, građevina i uređaja javne namjene, groblja, građevina i krematorija za 2020. godinu.

Do kraja ove godine tako je u planu izraditi projektnu dokumentaciju te izgraditi dva nova rotora, jedan na križanju Sisačke, Trga kralja Tomislava te Trga kralja Petra Krešimira, a drugi na križanju Matoševe i Ulice Ljudevita Posavskog. Grad planira i rekonstruirati Ulicu Petra Zrinskog na Plesu, od Plepelićeve do Frankopanske, a u planu je i parcelacijski elaborat za drugi dio te ulice, od Frankopanske do Pleške. Plan je urediti i dio Ulice A.K. Miošića, od križanja s Kolarevom do Kurilovečke ulice. Plan je i izgraditi produžetak Ulice Matije Gupca u Kurilovcu.

Nadalje, za izgradnju prometnice S2 u Vukovinskom polju predviđeno je 10 milijuna kuna rezervirano, dok će 100 tisuća kuna koštati rekonstrukcija Školske ulice u Donjoj Lomnici. Uređivat će se i Trg Majke Hrvatice u Velikoj Mlaki, a za to je iz proračuna rezervirano 210 tisuća kuna. U planu je i gradnja Parka monsignora Ladislava Loine u Lukavcu te uređenje Pakra šetalište Franje Lučića.

Prema planu gradnje, prometnu dokumentaciju napravit će se i za pješačko-biciklističku stazu od Velike Gorice do Groblja Kušanec te dalje do Male Bune, a dokumentaciju će se napraviti i za pješačko-biciklističku stazu na potezu od Velike Gorice do jezera Čiče, kao i od raskrižja za Novo Čiče do Starog Čiča. Pješačka staza vrijedna 390 tisuća kuna do kraja godine trebala bi povezati Gradiće i Petrovinu. U planu za ovu godinu je i  pump track staza, namijenjena rekreaciji (biciklistima, skateboarderima i rollerima), koja se planira graditi uz Rakarsku cestu. Cijena joj je 860 tisuća kuna.

Groblje u Dubrancu do kraja 2020. godine dobit će oproštajnu građevinu, trg i stazu, proširit će se groblja u Ščitarjevu i Novom Čiču, završiti izgradnja oproštajne građevine na Groblju Kušanec, a oproštajnu građevinu će dobiti i Groblje Šiljakovina.