Prijava

Vaša prijava

FOTO Markuševec Turopoljski – Obilježen Dan Mjesnog odbora

[]

25.07.2020. Markuševec Turopoljski. Dan Mjesnog odbora. Nikola Cerovski.Foto: David Jolić/cityportal.hr

Dan Mjesnog odbora Markuševca Turopoljskog u organizaciji Vijeća Mjesnog odbora (VMO) obilježen je sjednicom jučer u Društvenom domu (subota, 25.07.2020.). Zbog mjera i preporuka Nacionalnog stožera civilne zaštite glede trenutačne epidemiološke situacije nije bilo uobičajene svečanosti koja je primjerena ovakvom događaju.

25.07.2020. Markuševec Turopoljski. Dan Mjesnog odbora. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sjednicu je vodio Nikola Cerovski, predsjednik MO Markuševca, koji je u kratkom govoru pred članovima VMO-a, predstavnicima mjesnih udruga i donatorima iznio realizirane aktivnosti u proteklom jednogodišnjem razdoblju odnosno u 2019. godini i prioriteti u 2020. godini:

25.07.2020. Markuševec Turopoljski. Dan Mjesnog odbora. Foto: David Jolić/cityportal.hr

”U prošloj godini u naše mjesto malo je uloženo sredstava i slijedom toga nisu ni realizirani neki od planiranih projekata. Za nas je vrlo važno da je konačno započelo proširenje vatrogasnog spremišta DVD-a Markuševec, to smo čekali nekoliko godina. Sve što smo mogli uraditi na volonterskoj bazi je i urađeno: očišćene grabe, pročišćeni odvodni kanali, pokošene travnate površine kod Društvenog doma, kao i malonogometno igralište.

25.07.2020. Markuševec Turopoljski. Dan Mjesnog odbora. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Nogostup u glavnoj ulici je i dalje goruća tema za Markuševec odnosno za njegove žitelje, ponajviše za majke s malom i školskom djecom, jer još nije niti započet, iako su iz Grada Velika Gorica stizali signali da bi radovi na nogostupu mogli biti započeti u jesen prošle godine. Drugi prioritet se odnosi na asfaltiranje drugog dijela Vinogradarske ulice, a završetak započetog asfaltiranja parkirnog prostora kod Društvenog doma je treći prioritet.”

25.07.2020. Markuševec Turopoljski. Dan Mjesnog odbora. MNK Markuševec Turopoljski. Foto: David Jolić/cityportal.hr

Sjednica je okončana domjenkom, a zatim su se svi preselili na klupe okolo odlično uređenog travnatog igrališta da bi pratili utakmice 10. kola popularne Breške lige. Malonogometni klub Markuševec u drugoj utakmici dana izgubio je od momčadi Strezojeva (3:4) i trenutno s 12 bodova (10 3 3 4 15:26 12) zauzima 8. mjesto u konkurenciji 16 klubova.

Galerija fotografija